Raumalle oma Rantafutis-tapahtuma

Rauman Otanlahden odotetaan täyttyvän kesällä rantafutareista. Nelipäiväinen turnaus järjestetään kesäkuun viimeisenä viikonloppuna.

urheilu
Sekajoukkueiden ottelu BeachFutiksessa 2010.
Olli-Pekka Salli / Yle

Rauman Rantafutis -tapahtuma järjestetään 26. - 29.6.2014 Rauman Otanlahdessa. Turnauksessa on erilliset sarjat miehille, naisille ja sekajoukkueille. Yhteen joukkueeseen kuuluu 5-10 pelaajaa.

- Rantafutis on erinomainen mahdollisuus yhdistää sekä urheilu että hauskanpito hyvässä seurassa, toteaa hankkeen puuhamies Vesa Hätilä Rauman Erotuomarikerhosta.

Rantafutista myös sarjamuodossa

Kesän 2014 aikana järjestetään myös Rantafutis-sarja, jota pelataan touko-, kesä-, heinä- ja elokuussa Poroholman leirintäalueella. Sarjaan toivotetaan tervetulleiksi kaikki, jotka saavat kasaan 5-10 hengen joukkueen.

- Haluamme tarjota raumalaisille ja muille paikkakuntalaisille mukavaa kesäohjelmaa yhden pidennetyn viikonlopputapahtuman sekä koko kesän kestävän sarjan muodossa, kertoo Toni "protoni" Järvinen Suomen Elämyspalveluista.

Porilaisten jalanjäljillä

Beachfutis eli rantafutis on hiekalla pelattava jalkapallon tapainen peli, jota pelataan paljain jaloin. Laji on lähtöisin Brasiliasta.

Rantafutista on pelattu Suomessa jo pitkään, mm. vuonna 2008 rantafutiksen SM-kisat järjestettiin Porin Yyterin hiekkarannalla. Turnaukseen osallistui noin 500 joukkuetta ja yli 7000 pelaajaa.

Rauman rantafutista järjestävä Vesa Hätilä toivoo tällaiselle rantatapahtumalle olevan tilausta myös Raumalla.

- Yyterin hiekkarannoilla järjestetyt vastaavat tapahtumat olivat Suomen parhaat kesäbileet, silloin kuin ei enää RMJ:tä järjestetty, Vesala muistelee.