Tänään pukeudutaan hääpukuun

Kirjailtua pitsiä, organzaa, tylliä ja tekoturkista. Niihin Tanja Hakala nyt verhoutuu uudelleen kaksi vuotta häidensä jälkeen. Hän pitää tänään järjestettävää "Käytä hääpukuasi -päivää" ihanana mahdollisuutena palata häämuistoihin.

Kotimaa
morsian hääpuvussa
Karri Laihonen / Yle

Juhlasuunnittelija Tanja Hakala on mukana monen morsiamen häähumussa ympäri vuoden. Tänään hänellä on mahdollisuus palata omiin häätunnelmiinsa. Hakala pitää ensimmäistä kertaa Suomessa järjestettävää Käytä hääpukuasi -päivää upeana ideana.

- Hääpukuun käytetään yleensä paljon aikaa, rahaa ja vaivaa. Sitä käytetään yhtenä päivänä ja sitten se hautautuu kaapin uumeniin. Olisi ihana pukeutua siihen uudestaankin. Ja nythän siihen tarjoutui mahdollisuus, Hakala toteaa.

"Kauppareissulla ei morsiamia näy"

Hakala ei usko näkevänsä tänään kaupassa hääpukuisia naisia, saati miehiä, mutta toivoo joidenkin rohkaistuvan vaikka työpaikoilla.

- Suomalaiset ovat ehkä vähän ujoja tällaisessa, mutta toivottavasti huumoria löytyy tarpeeksi. Kaikkea ei pidä ottaa niin vakavasti. Ja kuten idean takana oleva Emilia Heinonen totesi, niin hääpukuun voi pukeutua vaikka ei olisi mennyt naimisiinkaan.

Asusteilla teemapäivään

Kaikki eivät säilytä hääpukuaan, mutta teemapäivään voi osallistua laittamalla jalkaansa vaikka hääkengät tai sujauttamalla reiteensä sukkanauhan. Hakalan mukaan puvunkaan kanssa ei enää tarvitse olla niin tarkkana, kun se on alkuperäisessä roolissaan jo palvellut hääpäivänä.

- Nyt ei ole niin väliä vaikka puku jo vähän likautuisikin. Toki osa haluaa säilyttää puvun jälkipolville. Siihen muodostuu helposti tunneside. Pukujen jatkokäyttökin on mielestäni ihana idea. Laahuksesta voi esimerkiksi teettää kastemekon, Hakala toteaa.