Mikkelin Hiihtäjien miesten viestijoukkueesta rakennettu maakunnan hiihtoveturi

Mikkelin Hiihtäjät on hakenut viestimenestystä vahvistamalla joukkuetta tietoisesti.

hiihtolajit
Antti Lampinen
Mikkelin Hiihtäjien Antti Lampinen odottaa menestystä myös kevään SM-viesteistä.

Kolme vuosikymmentä sitten Mikkelin Hiihtäjien viestimenestykseen ehdittiin jo tottua. 70-luvun lopulta alkanut kahdeksan Suomen mestaruuden voittoputki miesten viesteissä on myös nykyhiihtäjien tiedossa.

– Paljon olen juttuja kuullut ja kyllä ne legendaariset Pink pantherit muistaa, muistelee Antti Lampinen seuran menetystä ja sen aikaista Mikkelin Hiihtäjien edustusasua.

– Onhan se niin huikea menestysputki ollut, että olisi hienoa päästä vielä itsekin samanlaiseen vauhtiin ja vetää vaikka ne Pink pantherit itsekin päälle, miettii Lampinen.

Viestijoukkuetta vahvistettu tietoisesti

Viimeisin viestimestaruus tuli vuodelta 1986 ja sen jälkeen menestys on karttanut Mikkelin Hiihtäjiä. Viime viikonlopun Keuruun Suomen Cupissa seura palasi jälleen viestin valtijaaksi. Voitto otsikoitiin yllätysvoittona mutta viestijoukkuetta on vahvistettu tietoisesti. Sunnuntain joukkueesta Olli-Pekka Tolvanen ja Markus Pörsti siirtyivät täksi kaudeksi Mikkelin Hiihtäjien vahvuuteen. Viestijoukkueen tavoitteena on palata mitalikantaan ja vahvan viestijoukkueen avulla pyritään nostamaan koko alueen hiihtoa.

– Saadaan mahdollisesti tätä kautta tänne Mikkelin Hiihtäjiin nuoria hiihtäjiä. Ja samalla saataiin koko Suur-Savon alueen hiihtoa nousuun, kertoo Mikkelin Hiihtäjien kilpailutoiminnasta vastaava Timo Hämäläinen.

– Kyllä meillä jo ennen kauden alkua on ollut tavoitteena, että mitali otetaan viestistä, kertoo Antti Lampinen.

"Monella on varmasti hiihtokilometrit vähissä"

Tänä vuonna viestimestaruudet ratkotaan maaliskuun lopulla Vaajakoskella hiihdettävissä SM-kisoissa.

Tulevana viikonloppuna Vantaalla puolestaan jaetaan mitalit sprintimatkoilla sekä perinteisen miesten viidellätoista sekä naisten kympillä. Maailmancuplumilla hiihtänyt maajoukkueryhmä tyhjentää todennäköisesti mitalipöydät, ja itäsuomalaismenestystä voidaan odotella ainakin Vieremän Koiton Kerttu Niskaselta.

Kansallisen kärjen iskukyky on tosin vielä pitkälti arvoitus, sillä alkutalven lumettomuuden vuoksi kisoja on peruttu ja harjoitusmahdollisuudetkin ovat olleet etelässa vähissä.

– Se täysi arvoitus ja voi tulla yllätuksiäkin. Tottakai maajoukkuehiihtäjät ovat varmasti siellä kärkisijoilla. Sitten voi tulla yllätyksiäkin sillä monella on varmasti hiihtokilometrit vähissä lumen puutteen vuoksi, pohtii Antti Lampinen.