1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Ensimmäisen suomenkielisen koulun lakkautuspäätös pitää

Hämeenkyrössä jätetty aloite Lavajärven ja Jumesniemen koulujen lakkauttamispäätöksen uudelleen käsittelystä ei näillä näkymin etene kunnan päätöksenteossa. Kunnanhallitukselle esitetään, että asiaa ei oteta jatkokäsittelyyn.

Hämeenkyrön Jumesniemen koulu on Pohjoismaiden ainoa toimiva kirkkokoulu Kuva: Ulla Meriläinen / Yle

Aloitteessa on yli 400 allekirjoittajaa. He haluavat, että Lavajärven ja Jumesniemen koulujen lakkauttamispäätökset otettaisiin valtuustossa uuteen käsittelyyn.

Kunnanjohtaja Antero Alenius esittää kuitenkin maanantaina kokoontuvalle kunnanhallitukselle, että kouluverkkokiistelyä ei Lavajärven ja Jumesniemen osalta jatketa.

– Päätökset asiassa on tehty ja ne ovat saaneet lainvoiman. Sama toimielin ei voi tehdä juuri ratkaistussa lainvoimaisessa asiassa uutta ratkaisua. Näin aloitteen käsittely ei ole juridisesti mahdollista, joten sen käsittely raukeaa, sanoo Alenius.

Kunnanhallitus päättää asian omalta osaltaan maanantaina. Sieltä asia saatetaan joka tapauksessa valtuuston tietoon.

Hämeenkyrössä uusien kouluinvestointien valmistelu on käynnissä. Viime vuonna tehty kouluratkaisu perustuu lukion, yhteiskoulun ja neljä alakoulun malliin. Hämeenkyrössä jäljelle jäävät alakoulut ovat Kyröskoski, Kirkonkylä, Heinijärvi ja Mahnala.