Hyppää sisältöön

Guggenheim vetää pois hakemuksensa valtion tuesta arkkitehtuurikilpailulle

Solomon R. Guggenheim -säätiö vetää pois hakemuksensa valtion tuesta Guggenheim Helsinki -arkkitehtuurikilpailulle. Guggenheim-säätiön varajohtaja Ari Wiseman vahvistaa tiedon Yle Uutisille.

Guggenheimin museon mahdollinen tontti Helsingin Eteläsatamassa. Kuva: Yle

Helsingin Vihreät ehti jo uhata vetävänsä tukensa Guggenheim-hankkeelta, jos hankkeeseen käytetään julkista rahaa. Myös kulttuuriministeri Paavo Arhinmäki (Vas.) ehti ihmetellä työ- ja elinkeinoministeriön ilmoitusta, jonka mukaan ministeriö tukee amerikkalaisen Solomon R. Guggenheimin säätiön kansainvälistä arkkitehtuurikilpailua.

- Guggenheim-säätiö on seurannut Helsingin poliittista keskustelua kaupunginhallituksen maanantaisen päätöksen jälkeen. Säätiö on tullut siihen lopputulokseen, että se vetää aiemmin syksyllä työ- ja elinkeinoministeriölle osoittamansa hakemuksen pois arkkitehtuurikilpailun sisällyttämisestä osaksi valtakunnallista puurakentamisohjelmaa. Säätiö jatkaa arkkitehtuurikilpailun valmistelua, kirjoittaa Guggenheim-säätiön varajohtaja Ari Wiseman Yle Uutisille toimittamassaan lausunnossaan.

Työ- ja elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (Kok.) ilmoitti aiemmin eilen, että ministeriö voi tukea arkkitehtuurikilpailua valtakunnallisen puurakentamisohjelman puitteissa.

Arkkitehtuurikilpailun tukeminen valtion rahoista oli viimeksi esillä julkisuudessa kaksi vuotta sitten, kun Guggenheimin säätiö edellisen kerran esitti museota Helsinkiin.

.
.