1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Äijälä, Laukaa

Äijälänrannan taloista enemmistö jo harjakorkeudessa

Jyväskylän asuntomessualue nousee kovaa vauhtia. Kiusaa Äijälänrannassa ovat aiheuttaneet uteliaat kulkijat.

Jyväskylän ensi kesän asuntomessualue on alkutalven aikana noussut vauhdilla. Messualueelle rakentuu yhteensä nelisenkymmentä pientaloa, joiden kaikkien rakennusurakka on jo alkanut. Aivan ensimmäiset kohteet ovat jo valmistuneetkin.

 – Yhteensä 33 taloa on harjakorkeudessa ja muutama on joko valmistunut, tai viittä vaille valmistumassa, eli siinä mielessä olemme hyvin aikataulussa, sanoo messujen projektipäällikkö Anu Hakala.

Kiinnostusta riittää - ja uteliaita

Loppuviikolla Asuntomessut markkinoi itseään myös Helsingissä järjestettävillä matkamessuilla.  Hakala on iloinen siitä, että messut tuntuvat myös kiinnostavan, mutta kiusaakin ylenpalttinen kiinnostus on Äijälänrannassa aiheuttanut. Asuntomessujen järjestäjien tietoon on tullut rakentajien havaintoja luvattomista alueella liikkujista.

– Siellä on ihan polkuja nähtävissä, että missä on kuljettu pihojen poikki, ja se on hirvittävän ikävää. Osalla pihat on jo siinä mallissa, että siellä on istutukset ja pensaat ja ne eivät sitten kestä kulkemista, Hakala toteaa.

Kävelykierrokset jatkuvat keväämmällä

Messuorganisaatio aikoo jatkaa opastettujen kävelykierrosten järjestämistä alueella maaliskuulla. Hakala toivoo, että yleisöllä olisi malttia odottaa sinne saakka.

– Toivoisin, että myös kotirauhaa kunnioitettaisiin. Se koko messualue on vielä työmaa-aluetta, että jos siellä joku vahinko sattuu, se on aina sitten sen kävijän vastuulla, jos siellä jotain ongelmia tulee.