Aino-Kaisa Saarinen mitalinkiilto silmissä olympialaisiin: "Hiihdän elämäni hiihdon"

Hollolalaishiihtäjä uskoo vauhtinsa paranevan perinteisen kympillä useita sekunteja, jos hän vain pääsee matkaa hiihtämään. Mitalikokoelmassa olisi hyvin tilaa tuliaisille Sotshista.

urheilu
Aino-Kaisa Saarinen juoksumatolla kotinsa kuntosalilla
Kristiina Lehto / Yle

Aino-Kaisa Saarinen lähtee Sotshin olympialaisiin valmistavalle leirille luottavaisin mielin.

Hollolalaishiihtäjä kertoo kuntonsa olevan nousujohteinen ja uskoo viimeistelyn parantavan aikaa Saarisen päämatkalla kymmenen kilometrin perinteisellä useita sekunteja.

Aino-Kaisa Saarinen valittiin Sotshin olympiajoukkueeseen jo joulukuussa, jonka hiihtäjä kertoo helpottaneen valmistautumista, vaikkei kilpailukohtaisia valintoja olekaan tehty.

Toisaalta Saarinen sanoo asettaneensa tavoitteet itselleen paljon aiemmin.

- Päätin jo kauden alussa, että minun pitää hiihtää niin, että pääsen päämatkalleni perinteisen kympille. Neljä pääsee hiihtämään sitä, ja olen ollut neljän sakissa. Uskon, että paikka sille matkalle on varma, vaikka valmentajat eivät olekaan vielä tehneet päätöksiä.

Saarinen on tähdännyt tekemisessään Sotshiin jo vuosia.

- Heti Vancouverin jälkeen olen keskittynyt Sotshiin. Uskon tekeväni niin hyvässä kunnossa, että voin tehdä tulosta ja elämäni hiihdon. Se on yksi urani tärkeimmistä kisoista. Aiemmista olympialaisista on kolme mitalia, joten niitä tekee mieli saada lisää.