1. yle.fi
  2. Uutiset

Teerenpeli panee oluensa aiempaa vihreämmin

Suomalainen pienpanimo ja ravintolaketju satsaa energiaa säästäviin tuotantomenetelmiin. Panimo on muun muassa ottanut käyttöön uusiutuvalla energialla toimivan prosessienergialaitoksen.

Teerenpeli-ravintola
Pullotuslinjasto Teerenpelin panimossa Saksalassa.
Yle

Lahdessa sijaitseva Teerenpelin Panimo ja Tislaamo Oy on ottanut askeleen vihreän energiantuotannon ja -säästön suuntaan. Kuluvalla viikolla yritys otti käyttöön uuden prosessienergialaitoksen, jonka polttoaine on sahateollisuuden sivutuote, pelletti.

Myös keittohuone uusittiin aiempaa energiaystävällisemmäksi. Samalla sen kapasiteetti kaksinkertaistui.

Uudistukset liittyvät Teerenpelin vuosi sitten aloittamaan investointi- ja kehitysohjelmaan, joka jatkuu vuoteen 2015 asti.

- Taantumapuheiden aikana on tärkeä uskoa itseensä ja tulevaisuuteen ja panostaa tuotekehitykseen. Uusiutuvan energian käyttö ja askeleet kohti kestävämpää kehitystä vievät toimintaa oikeaan suuntaan, sanoo Teerenpeli Yhtiöiden toimitusjohtaja Anssi Pyysing.

Teerenpeli on lahtelaislähtöinen panimo ja ravintoketju, jolla on ravintoloita Lahden lisäksi Helsingissä, Tampereella, Turussa ja Lappeenrannassa. Yhtiöiden liikevaihto on yli 10 miljoonaa euroa. Yritys työllistää yli 60 henkilöä.

Lue seuraavaksi