Oscar-ehdokkaat julkistetaan - katso tilaisuus suorana

Kisa Oscar-palkinnoista alkaa tänään, kun Yhdysvaltain elokuva-akatemia paljastaa ehdokkaansa viime vuoden parhaiksi elokuviksi ja elokuvantekijöiksi. Ehdokkuutta tavoittelee myös suomalainen lyhytelokuva Pitääkö mun kaikki hoitaa.

kulttuuri
Oscar-patsas Kodak-teatterin edustalla Hollywoodissa.

Oscar-ehdokkaiden julkistamistilaisuus lähetetään suorana Yle Uutisten verkkosivuilla ja Yle Areenassa kello 15.25 - 16.00.

Poikkeuksellisen tasokkaana pidetyn elokuvavuoden 2013 on arvioitu näkyvän kovana kilpailuna Oscar-patsaista. Yksikään elokuva ei ole noussut selväksi ennakkosuosikiksi, mutta eniten ehdokkuuksia on veikattu elokuville 12 Years a Slave, American Hustle ja Gravity.

Ehdokkaiden julkistamistilaisuudessa jännitetään myös suomalaisesta menestyksestä. Selma Vilhusen ratkiriemukas _Pitääkö mun kaikki hoitaa _on yksi kymmenestä Oscar-ehdokkuutta tavoittelevasta lyhytelokuvasta.

Parhaan ulkomaisen elokuvan kategoriaan ehdokkaaksi oli Suomesta tyrkyllä Ulrika Bengtsin Oppipoika. Se kuitenkin putosi pois mahdollisten ehdokkaiden listalta jo aikaisemmalla kierroksella.

Oscar-palkinnot jaetaan 2. maaliskuuta.