Hiskinmäen koulu evakkoon jo syksyyn mennessä Äänekoskella

Äänekoski joutuu rakentamaan nopeasti uuden lukion. Hiskinmäellä sijaitsevassa lukiorakennuksessa on havaittu niin pahoja sisäilmaongelmia, että koulu tarvitsee jo syksyyn mennessä väistötilat.

Äänekoski
Luokkahuoneen ovessa kyltti, ettei tila ole käytössä.
Simo Pitkänen / Yle

Äänekoskella Hiskinmäen lukiossa on epäilty sisäilmaongelmia jo vuosia, mittaukset aloitettiin viime keväänä.

– Koululaiset tulevat väistymään ihan tähän lukion vieressä oleville alueille. Osaa tästä rakennuksesta, liikuntatiloja ja ruokalaa, voidaan käyttää, kertoo Äänekosken kaupungin rakennuttajapäällikkö Tommi Rautjärvi.

Äänekosken kaupunginhallitus saa uuden lukion rakentamisen eteensä yllättäin, uusi rakennus tarvittaisiin jo vuonna 2017. Rakentamisen vaihtoehtoja pohditaan vielä.

– Kouluverkon työryhmässä on pohdittu elinkaarimallia ja se on varteenotettava vaihtoehto, mikäli löydämme sopivia kumppaneita.

Äänekoski selvittää parhaillaan kaikkien koulujen ja päiväkotien kuntoa. Sisäilmaongelmia on jo aikaisemmin havaittu Suolahdessa sijaitsevassa Asemakadun koulussa. Äänekosken kaupunginjohtaja Hannu Javanainen arvioi, että Hiskinmäen lukion ja Asemakadun koulun sisäilmaongelmissa puhutaan noin 25 miljoonan euron kustannuksista.

– Joka tapauksessa joudumme rakentamaan velalla kaiken, mitä tullaan investoimaan. Isot haasteet nämä investoinnit asettavat oli rakentaminen sitten elinkaarimalli tai kaupungin taseeseen tuleva.

Tänä keväänä Äänekoskella valmistuu uusi terveysasema, joka maksaa noin 33 miljoonaa euroa.