TPS-johtaja talousvaikeuksista: Pohja on nähty

FC TPS joutuu kokoamaan joukkueensa yli puolet pienemmällä budjetilla kuin aikaisemmin. Kalliita pelaajia on jo myyty ja uusia joudutaan etsimään kotimaasta tai junioreiden parista.

TPS:n päävalmentaja Marko Rajamäki, maalivahti Jukka Lehtovaara, toimitusjohtaja Juha Reini, puheenjohtaja Jyrki Kurokallio Kuva: Minna Rosvall / Yle

Veikkausliigajoukkue Turun Palloseura on leikannut yli puolella pelaajabudjettiaan taloudellisten vaikeuksien vuoksi. Seura on myynyt jo nimekkäitä pelaajia pois ja etsii tilalle nuoria tulevaisuuden lupauksia. Pelaajabudjetti on 325 000 euroa. Siitä on jäljellä 75 000 ja sillä pitäisi löytää lähiaikoina 10 uutta pelaajaa. FC TPS:n toimitusjohtaja Juha Reini uskoo kuitenkin seuran selviävän koetuksesta.

- Työhanskat on kaikilla käsissä ja me luotetaan siihen, että kun me uskotaan tulevaisuuteen ja tehdään kovasti töitä. Pohja on nähty, ja suunta on vain ylöspäin.

Liigacupin ottelut alkavat seuran osalta ensi viikolla ja Reini vakuuttaa, että pelaajia on tarpeeksi. Pienen laskutoimituksen jälkeen Reini kertoi, että parhaillaan sopimuksia on kolmellatoista pelaajalla.

Pohja on nähty, ja suunta on vain ylöspäin.

Juha Reini

Reini luottaa siihen, että uusia pelaajia seuraan saadaan. Seuran vahva organisaatio ja maine hyvänä pelaajien kasvattajana kiinnostaa. Mutta miten Suomesta löytyy jalkapalloilijoita, jotka tyytyvät näin pieneen palkkaan?

- Sepä siinä juuri onkin suurin haaste ja se suurin syy, minkä takia meillä tälläkin hetkellä on nuoria pelaajia. Me voidaan kilpailla sillä, että meillä on organisaatio hyvässä kunnossa. Me koulutetaan heistä parempia pelaajia ja annetaan mahdollisuuksia, pohtii Reini.

Maalivahti Jukka Lehtovaarasta seura yrittää pitää kiinni

FC TPS on myynyt viime aikoina tukun nimekkäitä pelaajia. Mika Ääritalo siirtyi Saksaan ja Petteri Pennanen ROPSiin. Maalivahti Jukka Lehtovaarasta seura pitää kiinni. Lehtovaara olikin komennettu seuran torstaiseen tiedotustilaisuuteen kertomaan pelaajien tuntoja tilanteesta.

Kyllä siellä ajatukset lähtee juoksemaan, että saadaanko me enää pelaajia.

Jukka Lehtovaara

- Totta kai se vaikuttaa silleen, että pieni epätietoisuus on pelaajilla, kun meitä on aika vähän siellä tällä hetkellä ja nimekkäimmät jätkät on lähteneet. Ei pelaajat ole kuitenkaan mitään idiootteja, että kyllä siellä ajatukset lähtee juoksemaan, että saadaanko me enää pelaajia. Mun tehtävä vanhempana on pitää se tunnelma sellaisena, että pystytään valmistautumaan tuleviin matseihin, kertoo Lehtovaara.

TPS:n tiedotustilaisuudessa kerrottiin myös, että seura pelaa kotiottelunsa edelleen Kupittaan stadionilla, mutta vain toinen isoista katsomoista on käytössä. Samaan ratkaisuun on päätynyt FC Inter. Jos katsojia on tulossa runsaasti, olympiakatsomokin voidaan avata yleisölle.