1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. sisäilmaongelmat

Kotkan Jylpyn väistötiloista ei vielä löytynyt syytä sisäilmaongelmiin

Tutkimuksia jatketaan edelleen muun muassa avaamalla rakenteita. Nyt aletaan myös selvittää sitä, mistä löytyvät uudet väistötilat, mikäli olosuhteet koululla heikkenevät. Jylpyn kiinteistö toimii parhaillaan väistötilana Karhuvuoren koululle, joka kärsii sisäilmaongelmista.

sisäilmaongelmat
Koululaisia ruokalassa
Juha Korhonen / Yle

Karhuvuoren koulun väistötiloina toimivassa Jylpyn kiinteistössä ei vielä ole löytynyt yksiselitteistä syytä sisäilmaongelmiin. Rakennusta tutkivan Insinööri Studion raportissa kerrotaan, että ensimmäisen kerroksen lattioissa havaittiin pintakosteudenosoittimella paikallisia kosteuspoikkeamia. Alapohjarakenteiden läpivienneissä havaittiin epätiiveyttä ja mineraalivillojen kuituja esiintyy vähäisesti joissain tiloissa.

Ilmanvaihdossa ei esiintynyt suuria puutteita. Nyt ilmanvaihto on säädetty toimimaan jatkuvasti täydellä teholla. Hiilidioksidipitoisuudet olivat tiloissa normaalilla tasolla.

Raportissa esitetyillä tutkimuksilla ja selvityksillä ei tässä vaiheessa voitu esittää yksiselitteistä syytä sisäilmaongelmiin. Tutkimuksia jatketaan tarkemmin avaamalla rakenteita ja tekemällä lisää erilaisia mittauksia ja ottamalla näytteitä.

Raportti esiteltiin torstaina koulun moniammatilliselle sisäilmaryhmälle. Tapaamisessa oli mukana myös vanhempainneuvoston edustaja.

Palaverissä päätettiin toteuttaa oppilaille oirekysely, koska joululoman jälkeen oireilu on palannut takaisin niin oppilaille kuin opettajillekin. Lisäksi päätettiin selvittää mahdolliset uudet väistötilat, mikäli olosuhteet koululla heikkenevät tai jatkotutkimuksissa ilmenee tarve väistöön.

Kouluterveydenhuolto seuraa oppilaiden oireilua ja työterveys henkilöstön tilannetta. Vanhemmille järjestetään infotilaisuus koulun sisäilmatilanteesta, kunhan lisäselvitykset valmistuvat.

Lue seuraavaksi