Hollanden naissuhteesta järkyttynyt puoliso pääsi sairaalasta

Enemmistö ranskalaisista on sitä mieltä, ettei presidentin tarvitse vastata yksityiselämäänsä koskeviin kysymyksiin. Hollande lupaa kertoa tiistaina, vieläkö hän ottaa avopuolisonsa mukaan virallisille vierailuille.

Ulkomaat
Francois Hollande ja Valerie Trierweiler
Francois Hollande ja Valerie Trierweiler 7. toukokuuta 2013.Ian Langsdon / EPA

Ranskan presidentin François Hollanden avopuoliso Valerie Trierweiler on lähtenyt pariisilaisesta sairaalasta, jonne hän joutui viikko sitten mielenjärkytyksen vuoksi kuultuaan ranskalaislehden paljastuksen puolisonsa naissuhteesta.

Trierweiler siirtyi sairaalasta presidentin viralliselle loma-asunnolle Versailles'hin, kertoo Paris Match -lehti, jonka palveluksessa Trierweiler työskentelee.

Trierweiler sanoi olevansa hyvin liikuttunut saamastaan tuesta ja kiittävänsä sydämensä pohjasta kaikkia, joilta on saanut tukiviestejä.

Uutinen Hollanden suhteesta on herättänyt Ranskassa kysymyksiä Trierweilerin puolivirallisesta asemasta maan ensimmäisenä naisena, joka osallistuu virallisiin vierailuihin. Hollande on luvannut ottaa asiaan kantaa tiistaina, jotta asia on selvä ennen ensi kuun Yhdysvaltain-vierailua.

Hollande on kieltäytynyt vastaamasta suhdettaan koskeviin kysymyksiin. Ranskalaisten enemmistö hyväksyy sen: lauantaina julkaistussa iTele-tv-kanavan mielipidekyselyssä kolme neljäsosaa vastaajista ilmoitti kantanaan, että Hollandella on oikeus vaieta yksityisasioistaan. 62 prosentin mielestä ne eivät edes kuulu kenellekään muulle.

Lähteet: AFP