Venäjä läksyttää Ruotsia ja EU:ta ihmisoikeusrikkomuksista

Venäjä on koonnut 153-sivuisen raportin EU:n 28 jäsenvaltion ihmisoikeustilanteesta.

Ulkomaat

Venäjä arvostelee EU:ta ihmisoikeuksien laiminlyönneistä. Kritiikin terävin kärki suuntautuu Ruotsiin, kirjoittaa sanomalehti Dagens Nyheter (siirryt toiseen palveluun).

Venäjän mukaan Ruotsin ihmisoikeustilanne on hälyttävä. Siirtolaisten, romanien ja saamelaisten oikeuksia poljetaan. Lisäksi ihmisiä epäillään heppoisin perustein terrorismista.

– He ovat väsyneet siihen, että arvostelemme heitä ja sanovat, että kyllä meilläkin on ongelmia, komissaari Cecilia Malmström arvioi Dagens Nyheterissä.

– Erona on, että lakijärjestelmämme yrittää korjata näitä asioita koko ajan, kun meidän mielestämme Venäjän lait rohkaisevat tällaiseen käytökseen, kuten homoseksuaalien syrjimiseen.

Venäjä arvostelee EU:ta mm. väkivallan lisääntymisestä romaneja kohtaan, äärioikeiston vahvistumisesta ja orjakaupasta. Venäjä on koonnut 153-sivuisen raportin EU:n 28 jäsenvaltion ihmisoikeuksista.

– Venäjä haluaa näyttää meille, että heitä ei voi läksyttää. Samalla he näyttävät kotiyleisölleen, että Eurooppa on moraalisella deekiksellä. He puhuvat paljon perinteisistä arvoista ja kristillisyydestä ja perheeestä, ja siksi Venäjällä on lähes pakkomielle maalata Euroopasta kuva, jossa Eurooppa rohkaisee homoseksuaaliseen elämäntapaan, Cecilia Malmström sanoo Dagens Nyheterissä.