Amazon laittaa pakettisi matkaan, ennen kuin olet tilannut sitä

Amazon ennustaa aiempien tilauksien, tuotehakujen, toivelistojen, ostoskärryjen sisällön ja nettikaupan asiakkaan hiiren liikkeiden perusteella, mille alueille sen kannattaa lähettää tietynlaisia tuotteita.

Ulkomaat
amazon.com-verkkokauppa
amazon.com

Internetkauppa Amazon.com tuntee asiakkaansa niin hyvin, että se lähettää näille paketteja, ennen kuin niitä on edes tilattu, sanomalehti The Wall Street Journal (siirryt toiseen palveluun) kertoo. Amazon on rekisteröinyt patentin, jota se kutsuu "ennakoivaksi lähetykseksi". Paketit lähetetään matkaan, ennen kuin asiakas on edes ehtinyt klikata "ostan" -nappia.

Amazon ennustaa aiempien tilauksien, tuotehakujen, toivelistojen, ostoskärryjen sisällön ja nettikaupan asiakkaan hiiren liikkeiden perusteella, mille alueille sen kannattaa lähettää tietynlaisia tuotteita. Tarkoituksena on lyhentää ostosten toimitusaikoja.

Ennakkoon lähetetyt paketit säilytetään rahdinkuljettajan tiloissa tai kuorma-autoissa, kunnes Amazon saa niistä tilaukset. Amazon ei kuitenkaan suostu paljastamaan, kuinka paljon lähetysaikoja voitaisiin lyhentää "ennakoivilla lähetyksillä".

Teknologia- ja kuluttajakaupat pyrkivät enenevässä määrin ennustamaan kuluttajien tarpeita. Muita esimerkkejä ovat jääkaapit, jotka kertovat, milloin on aika tilata lisää maitoa ja älytelevisiot, jotka ennustavat, mitä televisiosarjoja nauhoittaa. Amazon ei ole suostunut paljastamaan, käyttääkö se jo "ennakoivia lähetyksiä" tai koska se aikoo alkaa käyttää niitä.