Teinipoika hiihti Etelänavalle – teki uuden ennätyksen

18-vuotias kanadalainen Sarah Ann McNair-Landry pitää hallussaan nuorimman Etelänavalle ilman moottoriajoneuvoja vaeltaneen ihmisen titteliä.

Ulkomaat

16-vuotiaasta brittipojasta tuli nuorin koskaan Etelänavalle vaeltanut ihminen lauantaina. Lewis Clarke juhli saavutustaan syömällä kulhollisen pastaa tuoreella parmesaanijuustolla. Se oli hänen ensimmäinen kunnon ateriansa joulukuun 2. päivän jälkeen, jolloin hän lähti 1 129 kilometrin vaellukselleen.

– Olen todella onnellinen, mutta enimmäkseen helpottunut siitä, että ensimmäistä kertaa 48 päivään minun ei tarvitse herätä aamulla ja vetää kelkkaani yhdeksän tuntia lumessa ja jäätävässä tuulessa, Lewis Clarke sanoi brittimedialle antamassaan lausunnossa.

Hän teki taivaltaan jopa 50 asteen pakkasessa ja 54 metriä sekunnissa puhaltavissa tuulissa.

– Tämä päivä oli todella kova. Mitä lähemmäksi Etelänapaa pääsin, sitä hitaammin kuljin. Jalkani olivat saaneet tarpeekseen. Mutta nyt olen perillä. Olen syönyt spagetti bolognesea ja istun lämmitetyssä teltassa.

Lewis Clarke palaa kotiin tammikuun 24. päivänä ja toivoo pääsevänsä Guinnessin ennätysten kirjaan. 18-vuotias kanadalainen Sarah Ann McNair-Landry pitää hallussaan nuorimman Etelänavalle ilman moottoriajoneuvoja vaeltaneen ihmisen titteliä. Hän teki ennätyksen tammikuussa 2005.

Lähteet: AFP