Taas kranaatti-isku protestipaikalla Bangkokissa – kymmeniä loukkaantunut

Viimeksi perjantaina yksi kuoli ja yli kolmekymmentä ihmistä loukkaantui kranaatti-iskussa. On epäselvää, ketkä tekevät iskuja mielenosoittajia vastaan.

Ulkomaat
Hallitusta vastustavia mielenosoittajia.
Hallitusta vastustavia mielenosoittajia Lat Phraon alueella Bangkokissa 19. tammikuuta.Narong Sangnak / EPA

Melkein kolmekymmentä ihmistä on loukkaantunut hallitusta vastustavien mielenosoittajien protestipaikalla tapahtuneissa räjähdyksissä Bangkokissa.

Sairaalatietojen mukaan Voiton muistomerkillä sunnuntaina iltapäivällä paikallista aikaa tehdyissä iskuissa loukkaantui ainakin 28 ihmistä. Seitsemän heistä on saanut vakavia vammoja.

Poliisi kertoo, että tekijät käyttivät sirpalekranaatteja kuten myös perjantain iskussa.

Paikalla olleet sanovat kuulleensa kaksi erillistä räjähdystä vain minuuttien välein. Teerawut Utakaprechanun kertoo, että ensimmäinen räjähdys tapahtui lavan takana. Tämän jälkeen räjähti t-paitakauppiaiden kojujen luona.

– Ihmiset katselivat ympärilleen. Näin, kun vartijat juoksivat epäillyn perään. Vain minuutti tämän jälkeen kuulin toisen räjähdyksen, kertaa Utakaprechanun.

Myös perjantaina mielenosoitusten yhteydessä tapahtui tuhoisa räjähdys, jossa kuoli yksi ja loukkaantui yli kolmekymmentä ihmisiä. Poliisin mukaan mielenosoittajia heitettiin kranaatilla.

On epäselvää, mikä taho tekee iskuja mielenosoittajia vastaan.

Lisäksi myöhään lauantaina yksi mielenosoittaja loukkaantui vakavasti, kun asemies avasi tulen mielenosoittajia kohtaan. Viranomaisten mukaan miestä ammuttiin selkää Bangkokin Lad Praon alueella, jossa mielensoittajat pitävät halussaan tärkeää tienristeystä. Ammuttu mies on tehohoidossa.

Thaimaan oppositio on osoittanut mieltään pääministeri Yingluck Shinawatran hallitusta vastaan marraskuusta asti. Maanantaina oppositio aloitti protestin, jossa suljettiin Bangkokin keskeiset valtaväylät. Mielenosoittajat ovat myös saartaneet ministeriöitä ja virastoja.

Mielenosoituksien yhteydessä puhjenneissa väkivaltaisuuksissa on kuollut tähän mennessä yhteensä yhdeksän ihmistä ja loukkaantunut satoja.

Lähteet: AP, AFP, Reuters