Koe uusi yle.fi

Brittiläinen kunnanvaltuutettu syytti homoliittoja tuhotulvista, sai potkut puolueestaan

Britannian itsenäisyyspuolue erotti kunnanvaltuutetun, jonka mukaan Britanniaa runtelevat luonnontuhot ja taudit, koska se on sallinut homojen ja lesbojen avioliitot.

Ulkomaat
Flood-tulvakyltti veden valtaamalla kadulla.
Tulvatilanne Tewkesburyn kaupungissa Länsi-Englannissa 6. tammikuuta 2014.Facundo Arrizabalaga / EPA

Britannian äärioikeistolainen itsenäisyyspuolue UKIP on erottanut kunnanvaltuutetun, joka oli sanonut, että Britannian äskettäiset tulvat johtuivat hallituksen päätöksestä sallia samaa sukupuolta olevien avioliitot, joskaan ei kirkkohäitä.

Valtuutettu David Silvester kirjoitti paikallislehteen mielipidekirjoituksen, jossa hän sanoi varoittaneensa pääministeri David Cameronia luonnonkatastrofeista, koska hallitus on toiminut "ylimielisesti pyhää sanaa vastaan". Silvester oli aiemmin loikannut Cameronin konservatiivipuolueesta UKIP:iin vastalauseena Cameronin tuelle sukupuolineutraaleille avioliitoille.

Lehtikirjoituksessaan Silvester sanoi, että Raamattu tekee aivan selväksi, että kristinuskostaan luopuvaa ja evankeliumia vastaan toimivaa valtiota alkavat riivata myrskyt, taudit ja sodat. Cameron ei kuunnellut saamaansa varoitusta, joten on hänen vikansa, että Britannia on joutunut myrskyjen ja tulvien kouriin, Silvester jyrisi.

UKIP sanoi jo lauantaina, etteivät Silvesterin näkemykset vastaa puoleen kantaa, mutta samalla lausunnossa puolustettiin hänen oikeuttaan ilmaista mielipiteensä.

Sunnuntaina puolue kuitenkin antoi Silvesterille potkut, koska tämä ei ollut noudattanut ohjetta olla antamatta lisää haastatteluja, vaan oli jatkanut aiheesta sanomalla, että homoseksuaalisuus on hengellinen sairaus, josta voi parantua.

Räikeät sutkautukset voivat viedä eurovaalipaikan

Toukokuun eurovaaleihin valmistautuva UKIP aikoo tarkastaa kaikkien yli 1 800:n ehdokkaaksi pyrkivän taustat varmistaakseen, ettei heillä ole "liian rajuja, älyttömiä tai ikäviä mielipiteitä", kertoo The Sun -lehti.

UKIP:n johtajan Nigel Faragen mukaan arviolta viisi puolueen nykyisistä 13 europarlamentaarikosta ei ole ehdolla tämän vuoden vaaleissa. Osa on hypännyt tiehensä, osa työnnetty, Farage sanoi.

Yksi jo syksyllä ryhmästä lähteneistä oli Godfrey Bloom, joka oli nimitellyt naispuolisia puoluetovereitaan lutkiksi, elleivät nämä ymmärrä siivota keittiössä myös jääkaapin taustaa. Aiemmin häntä oli kritisoitu kehitysmaiden kutsumisesta bongobongomaiksi.

Lähteet: AP, Yle Uutiset

Yle.fi-etusivulla juuri nyt:

Tehtävänä tulevaisuus

Goodbye, kuukkelimetsä: Hakkuukiistat palasivat Suomeen, kun biotalous jauhaa puuta rahaksi

Ilmoitus laukauksista

Lontoon joukkohysteria: Poliisi etsii asemalaiturilla olleita miehiä

Egyptin moskeijahyökkäys

Egyptin presidentti julisti suruajan: "Moskeijaisku kostetaan äärimmäisellä voimankäytöllä"

NHL

Jere Lehtisestä tuli neljäs suomalaispelaaja, jonka pelipaita nostettiin NHL-hallin kattoon