Varkaat veivät 50 asetta ja tuhansia patruunoita Hämeenkyrössä

Asekeräilijän kokoelmista vietiin huomattava määrä toimintakuntoisia keräilyaseita. Poliisin mukaan teko vaikuttaa tarkkaan suunnitellulta.

Kotimaa

Poliisi sai lauantaina iltapäivällä ilmoituksen, että Hämeenkyrön Kyröskoskella asekeräilijän kokoelmaan oli murtauduttu. Kokoelmasta oli viety huomattava määrä toimintakuntoisia keräilyaseita. Varkaus on tapahtunut omistajan ulkomaanmatkan aikana tiistain ja lauantain välisenä aikana.

Alustavien tietojen mukaan varkaat veivät 37 pistoolia, kymmenen pitkää asetta ja tuhansia niihen sopivia patruunoita. Osa aseista on arvokkaita keräilyharvinaisuuksi. Varkaiden käsiin joutui esimerkiksi Makarov-, Beretta-, Tokarev- ja Mauser-merkkisiä pistooleita sekä RK- ja Norinco 56S-kivääreitä.

Poliisin mukaan murtoa on suunniteltu tarkkaan. Kohteeseen on menty suoraan, ilman turhia mutkia. Lisäksi aseita säilytettiin betonibunkkerissa ja sen murtamiseen on jouduttu käyttämään huomattavasti aikaa. Myös kohteen valvontakamera on anastettu ennen tekoa.

Poliisi tutkii tekoa törkeänä varkautena ja törkeänä ampuma-aserikoksena. Poliisi pyytää, että vähäisiltäkin tuntuvat vihjeet ilmoitetaan numeroon 071 874 7660 tai sähköpostilla osoitteeseen rikosvihjeet.pirkanmaa@poliisi.fi (siirryt toiseen palveluun). Sähköposti pyydetään otsikoimaan "Asevarkaus Kyröskoskella".