Hyppää sisältöön

Lapsiperheille apua Jalasjärvellä, Kurikassa ja Ilmajoella

Lapsperheiden on mahdollista saada tilapäistä kotiapua esimerkiksi lapsen sairastuessa. Kuntayhtymässä työskentelee kokopäivätoiminen kodinhoitaja lapsiperheitä varten.

Jalasjärven, Kurikan ja Ilmajoen lapsiperheet voivat saada tilapäistä apua kotipalvelun kautta.  JIK-kuntayhtymässä on tämän vuoden maaliskuusta lähtien työskennellut kokopäivätoiminen henkilö kotipalvelussa, joka on tarkoitettu lapseperheiden avuksi. Kotipalvelun työntekijä auttaa esimerkiksi lapset tai vanhemman sairastuessa.

-Toiminta on lähtenyt  muutoin hyvin käyntiin, mutta hieman eri tahdilla eri kunnissa, kertoo lähihoitaja Päivi  Maukonen.

Kotipalvelu toimii pääsääntöisesti arkisin klo 8-16. Iltakäyntejä on mahdollisuus tehdä poikkeustapauksissa.  Kotipalvelun työ on perheiden itse tilaamaa palvelua. Palvelun tarpeen arviointi tehdään kotipalvelun työntekijän ja tarvittaessa neuvolan terveydenhoitajan kanssa yhteistyössä. Kotipalvelun työntekijän työnkuva on samantyyppinen kuin kodinhoitajan. Kotipalvelun työntekijä voi hoitaa perheen lasta ja tehdä normaaleja kodinhoitoon liittyviä töitä.