1. yle.fi
  2. Uutiset

Päättäjät saavat nyt tietoa ilmaiseksi

Rovaniemellä kaupunginhallituksen jäsenillä on jatkossa oikeus saada kaupungin hallintoon liittyvä tietoja ilmaiseksi. Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sakari Trög (kesk.) teki asiasta periaatepäätöksen kaupunginhallituksen kokouksessa viime viikolla, sen jälkeen kun eri puolueiden ryhmänjohtajat olivat kannattaneet maksun poistoa. (Tätä uutista on oikaistu 21.1.2014)

politiikka
Rovaniemen kaupungintalo.
Rovaniemen kaupungintalo.Tanja Männistö / Yle

Asia tuli ajankohtaiseksi, kun kaupunginhallituksen jäsen Jarmo Juntunen (ps.) pyysi saada tiedot kaupungin työntekijöiden palkoista, mutta kehittämispäällikkö Ville Urponen pyysi tiedoista 200 euroa.

Urposen mukaan maksu perustuu lakiin, joka antaa kunnille mahdollisuuden laskuttaa suuritöisistä tietopyynnöistä ja kopioinnista.

Perussuomalaiset sanoivat ennen kaupunginhallituksen päätöstä, että he olivat valmiita viemään maksukiistan vaikka korkeimpaan hallinto-oikeuteen asti.

Jarmo Juntunen sanoo tapaavansa kehittämispäällikkö Urposen tiistaina saadakseen palkkatiedot. Hän aikoo selvittää, saavatko kaupungin työntekijät samaa palkkaa samasta työstä.

.

KORJAUS 21.1.2014: Rovaniemen kaupunginhallitus ei ole tehnyt tällaista päätöstä. Lakimies Pekka Lemmetyn ja puheenjohtaja Sakari Trögin mukaan kaupunginhallitus vain keskusteli asiasta eikä mitään periaatepäätöstä tehty olemassa olevaan käytäntöön.

Lue seuraavaksi