Miesten 80. itä-länsi pelataan komiasti Seinäjoella

Pesäpallon itä-länsi -ottelutapahtuma viettää ensi kesänä pyöreää juhlaa. Miesten tähdistöottelu pelataan jo 80. kerran. Tänä vuonna ottelut pelataan Seinäjoella, jossa tavoitellaan "kaikkien aikojen itä-länttä".

urheilu
Pesäpallo 90 vuotta vuonna 2012.
Elävä arkisto / Yle

Ensi kesänä Seinäjoella pelattavan itä-länsi -ottelutapahtuman järjestelyt ovat hyvässä vauhdissa. Seinäjoella kaupunki ja JymyJussit tavoittelee kaikkien aikojen tapahtumaa, pesäpallohuumaa ja yleisöennätyksiä.

Ensi kesänä vietetään muutenkin juhlavuotta, sillä miesten itä-länsi -ottelu pelataan nyt 80. kerran. Juhlaottelun lisäksi viikonloppu on täynnä tapahtumia perjantaista lähtien.

– Itä-länsi ei ole vain yksi ottelu, muistuttaa JymyJussien hallituksen jäsen Ossi Viljanen ja viittaa nuorten ja naisten tähdistöotteluihin.

Seinäjoella iso urheilutapahtuma otetaan tyytyväisenä vastaan, vaikka vuosi on muutenkin varsin tapahtumarikas.

– Meillä on kesällä TUL:n liittojuhla, Provinssirock, Tangomarkkinat, Vauhtiajot ja uskonnollisia juhlia. Olemme iloisia, että saamme pesäpallon tähän mukaan, sanoo kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kimmo Heinonen.

Pesäpalloliitto puolestaan myhäilee tyytyväisyyttään, sillä tapahtuman järjestelyt ja ennakkomarkkinointi ovat päässeet hyvin käyntiin.

– Pääyhteistyökumppanipaketit on jo lähes loppuunmyyty, kertoo Juha Tikkanen Pesäpalloliitosta.

Itä-länsi pelataan 18.-20. heinäkuuta 2014. Edellisen kerran itä-länsi oli Seinäjoella vuonna 2002.