1. yle.fi
  2. Uutiset

Poliisi kaipaa havaintoja teiden romumiinoista Kiteen seudulla

Joku tai jotkut tekivät viikonloppuna ansoja autoilijoille Kiteellä. Pimeille teille aseteltiin romua. Esteeksi eri puolille Kiteen seutua oli laitettu esimeriksi akvaario, tukki ja tynnyreitä, jotka oli täytetty autojen romuosilla.

Kotimaan uutiset

Poliisi kaipaa havaintoja outojen liikenneansojen tekijästä Kiteellä.

Perjantai- ja lauantaiyönä eri puolille Kiteen ympäristöä aseteltiin autoteille esteitä. Kiteen Tolosenmäessä kuutostielle oli viety akvaario, joka oli täytetty lasiastioilla. Akvaarion lisäksi tiellä oli iso kivi.

Kiteellä Puhoksen tiellä oli iso televisio. Savonlinnantiellä Hiiskosken kohdalla tielle oli siirretty iso tukki. Samalla tiellä ja alueella oli aikaisemmin ollut myös metalliromua.

Kuutostiellä Uukuniemen kohdalla tielle oli aseteltu autojen purkuromua.

- Osat oli pakattu öljytynnyreihin. Ne painoivat yhteensä kymmeniä kiloja, ylikonstaapeli Arto Venäläinen Kiteen poliisiasemalta toteaa.

Olemme saaneet selville, että tavarat on ilmeisesti saatu ekopisteiltä.

Arto Venäläinen

Tukkirekka törmäsi viikonloppuna tielle aseteltuun isoon kiveen. Ajoneuvon alusta vaurioitui ja tielle valui 100 litraa öljyä.

- Kaikki tapaukset on tehty pimeän aikaan ja tavarat on aseteltu paikkoihin, joista ne on vaikea havaita.

- Olemme saaneet selville, että tavarat on ilmeisesti saatu ekopisteiltä, Venäläinen kertoo.

Kaikki tielle tuodut tavarat ovat olleet isoja ja painavia, joten niiden liikuttamiseen on todennäköisesti tarvittu ajoneuvoa.

Ansoja on ollut neljässä paikassa kaikkiaan viisi. Ve on viritetty alueelle, jonka halkaisija on noin 50 kilometriä.

Poliisi kaipaa edelleen havaintoja mahdollisista tekijöistä tai muista havainnoista asiaan liittyen puhelinnumeroon 071 875 6111.

Lue seuraavaksi