Kansanedustaja: Insestistä perusteetta syyttävälle pitää langettaa insestituomio

Perussuomalaisten kansanedustaja Juho Eerola on suivaantunut kymmenistä perättömistä tutkintapyynnöistä, joiden kohteeksi puolueen jäsenet ovat joutuneet. Hänen mielestään rikosilmoituksen tekeminen on nykyään yhtä helppoa kuin kirkosta eroaminen. Eerola hillitsisi "hölynpölyilmoituksia" uudella rangaistuskäytännöllä.

Kotimaa
Juho Eerola.
Juho Eerola.Yle

Kansanedustaja Juho Eerola (ps.) on kyllästynyt puolueensa jäseniä vastaan tehtyihin perättömiin rikosilmoituksiin. Eerola oli hiljattain poliisikuulustelussa rikosilmoituksen vuoksi.

– Se oli jo neljäs tai viides rikosilmoitus. Olen itsekin mennyt laskuissa sekaisin, Eerola sanoo.

Viimeisin tapaus on Eerolan mukaan vastaveto hänen omalle rikosilmoitukselleen. Hän teki noin vuosi sitten rikosilmoituksen laittomasta uhkauksesta ja kotirauhan häirinnästä.

– Tämä henkilö pyyteli sitten anteeksi ja oli kovasti katumapäällä. Sovimme asian ja vedin rikosilmoituksen pois. Nyt hän on mennyt tekemään rikosilmoituksen minua vastaan perättömästä ilmiannosta.

Eerola joutui poliisin kanssa tekemisiin ensimmäisen kerran vuonna 2007. Sen jälkeen poliisin kuulusteluhuone on tullut hänelle tutuksi. Eerolaa on kuulusteltu mm. kunnianloukkauksesta ja kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Yksikään ilmoitus ei ole johtanut tuomioon.

Kiusantekoa

Eerolan mielestä kynnys rikosilmoituksen tekoon on nyt liian matala.

– On niin helppo loukata kunniaa netissä ja toisaalta mennä tekemään rikosilmoitus netissä. Se on yhtä helppoa kuin kirkosta eroaminen, hän vertaa.

– Kun joku asia vähän aikaa kyrsii, klikataan enteriä ja sitten se lähtee. Nyt jos tällaisessa pakkasessakin pitäisi talsia poliisilaitokselle selvittämään asiaa, niin pilipaliasioista ei ehkä tehtäisi ilmoituksia niin hanakasti.

Eerola on huomannut, ettei ole ainoa rikosilmoitusten tehtailusta kärsivä perussuomalainen.

Kun joku asia vähän aikaa kyrsii, klikataan enteriä ja sitten se lähtee. Jos tällaisessa pakkasessakin pitäisi talsia poliisilaitokselle selvittämään asiaa, niin pilipaliasioista ei ehkä tehtäisi ilmoituksia niin hanakasti.

Juho Eerola

– Tapauksia on valtakunnallisesti kymmeniä. Kuullaan väärin ja tulkitaan puheita väärin. Poliitikolle halutaan tehdä kiusaa, jos ollaan eri mieltä tai ei saada omia tavoitteita vietyä läpi. Yritetään hiljentää tai vaientaa tai tehdä araksi politiikan suhteen.

"Kyllä minä tämän vielä kestän"

Eerola väläytti Facebookissa, että perusteettomia rikosilmoituksia pitäisi hillitä uudenlaisella rangaistuskäytännöllä.

– Perättömän rikosilmoituksen tehneen henkilön pitäisi saada itse tuomio samasta rikoksesta, josta perusteetta toista ihmistä syyttää. Se voisi hillitä näitä hölynpölyilmoituksia.

Eerola ottaa esimerkiksi insestisyytökset, joista noin puolet on hänen mukaansa tekaistuja.

– Jos perusteetta syytät henkilöä insestistä, niin sinulle tulisi sama tuomio kuin insestistä tulee.

Lakialoitetta asiasta ei ole vielä vireillä, mutta harkintaan se menee, jos rikosilmoituksia vielä tulee.

– Kyllä minä tämän vielä kestän.

Eerolaa vastaan tehdystä rikosilmoituksesta kertoi ensimmäisenä Kymen Sanomat.