Puolustusvaliokunnan puheenjohtaja: Ei suomalaisjoukkoja Keski-Afrikkaan

Puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Jussi Niinistö (ps.) lähettäisi Keski-Afrikkaan korkeintaan muutamia esikuntaupseereita. Suomella on Niinistön mukaan täysi työ huolehtia omasta puolustuskyvystään.

politiikka

– Tämäkin operaatio joudutaan rahoittamaan lisäbudjetilla. En pidä velan ottoa perusteltuna. Etenkin kun Suomi on juuri kaksinkertaistanut joukkojen määrän Libanonissa, sanoo puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Jussi Niinistö.

Keski-Afrikan tilanne on vakava ja on mahdollista, että siellä syntyy Ruandan kaltainen kansanmurha. Tilanne on kuitenkin Niinistön mukaan tällä hetkellä suhteellisen vakaa. Maassa on esimerkiksi 1 500 ranskalaista sotilasta.

Tilanne voi muuttua, jos YK päättää kriisinhallintajoukkojen perustamisesta. Perussuomalaiset vaatii kriisinhallintaoperaatiolle YK:n mandaattia.

– Ruotsin ulkoministeri Carl Bildt ehdotti, että Keski-Afrikassa voisi käyttää EU:n taistelujoukkoja, mutta niitä ei käytetä. Sitä sopii kysyä miksi? Meillä ei kuitenkaan ole tietoa, mitä esimerkiksi Ruotsi aikoo tehdä, ja meidän pitää nyt katsoa ympärillemme, mitä muut maat tekevät, Jussi Niinistö sanoo.