Koe uusi yle.fi

Yle Uutisluokan verkkosivut avattu

Yle Uutisluokka -sivustolla nuoret päättävät, mistä aiheesta uutisia tehdään. Hankkeen tavoitteena on nuorten medialukutaidon parantaminen.

Kotimaa
Tyttö äänittää ja poika videoi kahta esiintyvää tyttöä.
Yle

Mikä koulussa mättää? 

Miksi kaikki koululaiset eivät pääse hammashoitoon?

Muun muassa tällaisia aiheita on esillä juuri avatulla Yle Uutisluokan verkkosivulla (siirryt toiseen palveluun).

Sivuilla on koululaisten tekemiä uutisjuttuja sekä hankkeen opetusmateriaalia ja ilmoittautumislomake kouluille.

Yle Uutisluokka on mediakasvatushanke, jonka tavoitteena on nuorten medialukutaidon parantaminen.

Nuoret tekevät uutisia heitä kiinnostavista aiheista. Uutisia julkaistaan koulujen verkkosivuilla sekä Ylen kanavilla ja verkossa.

Uutisluokan nettisivu
Yle

Ylen journalistit toimivat koulujen uutiskummeina ja auttavat oppilaita toimitustyössä. Myös Ylen mediabussi kiertää kouluilla.

– Koulut ovat olleet kiinnostuneita Yle Uutisluokasta ja mukaan on ilmoittautunut jo noin 30 koulua. Myös Ylen uutiskummit ovat jo vierailleet kouluilla ja opastaneet nuoria juttujen teossa, kertoo Yle Uutisluokan tuottaja Hanna Visala.

Yle Uutisluokka huipentuu huhtikuun lopussa järjestettävään valtakunnalliseen uutispäivään, jolloin koululaisten uutiset saavat runsaasti näkyvyyttä Ylen verkkosivuilla, televisiossa ja radiossa.

Koulujen kanssa tehtävästä mediakasvatustyöstä suunnitellaan pysyvää toimintamallia.

Seuraa Yle Uutisluokkaa Facebookissa (siirryt toiseen palveluun), Instagramissa (siirryt toiseen palveluun) ja Twitterissä (siirryt toiseen palveluun) tunnuksella #yleuutisluokka.