Vuores on kasvanut ennakoitua hitaammin – asukkaita vasta tuhat

Tampereen Vuoreksessa asuisi jo tuhansia ihmisiä, jos kaikki olisi mennyt niin kuin on suunniteltu. Maanantaina kuitenkin juhlittiin yhtä Vuoreksen merkittävää virstanpylvästä, nimittäin Vuores-taloa.

Vuores
Pienet koululaiset laulavat Vuores-talon vihkiäisissä.
Petri Aaltonen / Yle

Tampereen uusimmassa koulussa Vuoreksessa vietettiin maanantaina vihkiäisiä. Vuores-talossa vuoreslaiset lapset voivat kulkea elämänkaarensa vauvaiästä nuoruusvuosiin. Talossa on palveluja äitiysneuvolasta alakouluun. Tulevaisuudessa siellä voi käydä myös yläkoulun.

Vuoreslaiset ovat suhteelliseen tyytyväisiä elämäänsä uudessa kaupunginosassa, vaikka kaikkia palveluita sieltä ei vielä saakaan.

– Tietysti jotain kauppoja tai sellaisia voisi täällä olla enemmän. Mutta kun muuttaessa tiesi, mikä täällä on tilanne, ei tässä ihmeemmin ole mitään rutisemista sen puoleen, että täällä ei mitään olisi, Pirjo Peltonen pohtii.

– Ihan hyvät palvelut täällä on. Ei ole mitään valittamista, sanoo puolestaan Kari Tuononen.

– Terveyspalvelut saisivat tulla tänne kyllä aikanaan, mutta ehkä ne tulevatkin, en tiedä.

Vuores-talo on virstanpylväs

Maanantaina vihitty Vuores-talo on merkittävä virstanpylväs koko alueen kehityksen kannalta.

Hankkeita on paljon ja odotamme vain, että yleinen taloudellinen tilanne ja asuntomarkkinat tästä vähän virkistyvät.

Pertti Tamminen

– Siinä mielessä, että koulu on erittäin tärkeä tekijä niille perheille, jotka haluavat Vuorekseen tulla asumaan. Sitä on odotettu, kertoo Vuores-projektin johtaja Pertti Tamminen.

Kaupunki ylpeilee alueen hyvillä bussiyhteyksillä, mutta esimerkiksi Vuoreksesta Hatanpäälle matka saattaa kestää vaihtoineen yli kolme varttia.

– Tämä kuulostaa hieman yllättävältä, mutta jos näin, sille täytyy kyllä jotain tehdä, lupaa Tamminen.

Tuhannes asukas muuttaa Vuorekseen lähiviikkoina. Muutamien vuosien kuluttua Vuoreksessa uskotaan olevan tuhansia asukkaita nykyistä enemmän.

– Hankkeita on paljon ja odotamme vain, että yleinen taloudellinen tilanne ja asuntomarkkinat tästä vähän virkistyvät, Pertti Tamminen sanoo.

– Tämä on niin kuin mainoslauseessakin todetaan: luonto lähellä, pikku kaupunki luonnon helmassa. Lenkkeily- ja hiihtoreitit ovat tuossa todella lähellä, niin kyllä tämä on todella hieno paikka, kehuu Kari Peltonen Vuoresta.