Kuopion ja Siilinjärven bussiaikatauluihin muutoksia kesällä

Kilpailutus voi tuoda Kuopion ja Siilinjärven paikallisbussien reitteihin ja aikatauluihin muutoksia kesällä. Liikennöitsijä vaihtuu muutamilla reiteillä. Lippu- ja maksujärjestelmiä muutetaan myöhemmin.

Kuopio
Kuopion liikenteen bussi.
YLE / Keijo Salokangas

Joukkoliikenteen kilpailuttaminen tuo muutoksia Kuopion ja Siilinjärven paikallisbussien reitteihin sekä aikatauluihin. Kuopio kilpailutti kaupunkiliikenteensä, ja tarjousten perusteella sitä valittiin hoitamaan kolme liikennöitsijää.

Uusi reittijako tulee voimaan heinäkuun alusta ja samalla myös aikatauluihin saattaa tulla muutoksia. Linjoille on annettu vuorovälit, joita yhtiöiden tulee noudattaa, mutta aikataulut ne laativat itse. Liikennöitsijät tekevät bussien kulusta kevään aikana suunnitelmat, joista asiakkaat voivat antaa palautetta vaikkapa internetissä.

Keskikesästä lähtien Kuopion kaupunkiliikennettä hoitavat Kuopion Liikenne, Linja-Karjala ja Pohjolan Liikenne. Liikennöitsijä vaihtuu esimerkiksi Niirala-Rönö -välillä ja Siilinjärven linjoilla. Linja-Karjala alkaa ajaa muun muassa Kuopion Haapaniemen ja Rahusenkankaan väliä. Siilinjärven ja Kuopion välisestä kaupunkiliikenteestä huolehtii jatkossa Pohjolan Liikenne.

Matkustajat voivat kulkea Kuopion paikallisliikenteessä vielä tämän vuoden ajan samoilla matkalipuilla kuin ennenkin, vaikka linjaa ajava yhtiö kesällä vaihtuisikin. Lippu- ja maksujärjestelmiä muutetaan vuoden kuluttua.