En syö! - mikä avuksi?

Syömishäiriöihin sairastuvat herkimmin teini-ikäiset tytöt, mutta oireita on yhä laajemmalla joukolla ihmisiä. Ruoasta voi tulla ongelma myös pojille, miehille ja vanhemmille naisille. Millaisia kokemuksia sinulla on syömishäiriöistä? Miten syömishäiriöistä lasta voisi tukea? Millaisia neuvoja antaisit anoreksian kanssa kamppailevalle nuorelle? Millaista tukea perhe tarvitsee syömishäiriöstä kärsivän nuoren kanssa?

Kotimaa
YLE Etelä-Karjala

Vaikka tietoa ja puhetta on paljon, syömishäiriöt tunnistetaan edelleen huonosti ja hoitoon pääsy vaikeaa. Ovatko lääkkeet ja sairaalahoito ainoa mahdollisuus paranemiselle?

Helsinkiläinen yhdeksäsluokkalainen tyttö kertoo oman tarinansa anoreksiasta. Usein luullaan, että syynä on koulun ja harrastusten luoma stressi, mutta pääsyynä ovat sosiaaliset paineet sekä median luoma kuva täydellisestä elämästä.

Täydellinen ihminen on sosiaalinen, laiha mutta lihaksikas, iloinen ja pirteä, aktiivinen, menestyy sekä töissä että kotona, hauska, pukeutuu aina viimeisimpien trendien mukaisesti, juo Starbucks-kahvia ja omistaa iPhonen.

Seurauksena voi olla masennus tai syömishäiriö, kuten minulla.

- yhdeksäsluokkalainen tyttö, Helsinki

_Tämä juttu on tehty Yle Uutisluokka -hankkeessa. _