Soini: Antti Rinteen kommentit julkisuuden kalastelua

Perussuomalaisten puheenjohtaja sanoi Yle Puheen Politiikkaradiossa, että Rinteen kommentit osoittivat huonoa makua ja olivat tarkoituksellista provosointia. Rinne sanoi viikonloppuna Helsingin Sanomissa, että perussuomalaisilta puuttuu arvot ja siksi puolueessa voidaan olla rasistisia ja fasistisia.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini pitää Ammattiliitto Pron puheenjohtajan Antti Rinteen taannoisia kommentteja julkisuuden kalasteluna. Rinne sanoi viikonloppuna Helsingin Sanomissa, että perussuomalaisilta puuttuu arvot ja siksi puolueessa voidaan olla rasistisia ja fasistisia.

Soini sanoi Yle Puheen Politiikkaradiossa, että Rinne osoitti kommenteillaan huonoa makua ja provosoi tahallaan, jotta saisi huomiota tulevaan SDP:n puheenjohtajakamppailuun. Rinteen odotetaan ilmoittavan lähtemisestään puheenjohtajakisaan helmikuun alussa.

- Hän halusi saada julkisuutta, Soini tiivisti.

Perussuomalaisten kansanedustaja Kaj Turunen teki Rinteen puheesta rikosilmoituksen, koska hän katsoi kommenttien olleen kiihottamista kansanryhmää vastaan. Poliisi ei kuitenkaan ala tutkia tapausta rikoksena.

Soinin mielestä erilaisiin möläytyksiin ei kannata suuremmin reagoida.

- Korvasta sisään ja toisesta ulos, Soini sanoi.