Hyppää sisältöön

Ruotsissa nousi kohu Facebookiin ladatusta imetyskuvasta

Yksi lähikuva sai aikaan imetysprotestin ja vilkkaan keskustelun soveliaisuuden rajoista.

Yksi Karoline Kumpulan hashtagilla #karolinesamningsprotest merkatuista imetyskuvista. Kuva: Karoline Kumpulan Facebook-sivut

Nuori ruotsalaisäiti julkaisi henkilökohtaisella Facebook-sivullaan tiukasti rajatun imetyskuvan ja kohu oli valmis syntymään. Kuvasta tehtiin Facebookin ylläpidolle ilmoitus pornografisen tai alastomuutta sisältävän sisällön vuoksi, minkä vuoksi Facebook pyysi poistamaan kuvan.

Äiti, Karoline Kumpula, vastasi pyyntöön lataamalla Instagram- ja Facebook-sivuilleen joka päivä uuden imetyskuvan. Se on nostattanut Ruotsissa vilkkaan keskustelun siitä, onko imetyskuvien jakaminen sosiaalisessa mediassa soveliasta vai ei. Kumpulaa on haastateltu radiossa, televisiossa ja lehdissä.

Kumpula itse haluaa blogissaan, Facebook-sivuillaan ja median haastateltavana puhua sen puolesta, ettei imettämisessä ole mitään häpeällistä eikä sitä pitäisi joutua piilottelemaan. Kumpula on saanut osakseen sekä vahvaa kannustusta että kipakkaa arvostelua.

Facebookissa Kumpulan "imetysprotesti" löytyy hashtagillä #karolinesamningsprotest. Kumpulan esimerkki on saanut monen muun äidin jakamaan kannustuksena imetyskuviaan Facebookissa.