Risto Räppääjää esittävä Samuel Shipway haluaa tehdä agenttielokuvia Hollywoodissa

Uuden Risto Räppääjä -elokuvan päähenkilö Samuel Shipway sanoo, että Ristoa oli helppo esittää, koska tämä muistuttaa luonteeltaan häntä. Shipwaylla on 12-vuotiaaksi jo paljon kokemusta esiintymisestä.

kulttuuri
Samuel Shipway Risto Räppääjä ja Liukas Lennart -elokuvan lehdistötilaisuudessa
Marko Melto / Yle

Risto Räppääjän rooli on kuin tehty lempääläläiselle Samuel Shipwaylle.

– Ristoa oli tosi mukava ja helppo esittää. Se on luonnerooli, ja me molemmat olemme iloisia ja uteliaita poikia, Shipway sanoo.

Shipway on Lempäälän Moision koulun kuudesluokkalainen. Opettaja ja luokkakaverit ovat suhtautuneet kuvauksista johtuviin poissaoloihin hyvin.

– Meillä on sellainen systeemi luokassa, että jos päivä menee hyvin, saamme sellaisen kukan. Niillä kukilla voi sitten saada hyviä asioita. Nyt on ainakin hyvät mahdollisuudet kukkaan, kun pahin häirikkö on poissa, Shipway sanoo ja naurahtaa.

Sellainen James Bond -tyyppinen agenttileffa olisi hauska tai joku ninjaleffa.

Samuel Shipway

Tavoitteena agentti- tai ninjaelokuvat

Risto Räppääjä ja Liukas Lennart -elokuva perustuu osittain Sinikka ja Tiina Nopolan kirjaan Risto Räppääjä saa isän. Nopolat ovat tehneet elokuvan käsikirjoituksen yhdessä sen ohjaajan Timo Koivusalon kanssa.

Ristoa esittävällä Shipwaylla on 12-vuotiaaksi jo paljon kokemusta esiintymisestä. Hän on muun muassa näytellyt tv-sarjassa ja osallistunut television laulukilpailuun.

Lisäksi hän harrastaa pianonsoittoa ja kilpatanssia. Tulevaisuudessa hän haluaa Hollywood-näyttelijäksi.

– Sellainen James Bond -tyyppinen agenttileffa olisi hauska tai joku ninjaleffa, Shipway sanoo.

Kielitaidosta Shipwayn Hollywood-ura ei ainakaan jää kiinni. Shipway puhuu englantia päivittäin, koska hänen isänsä on englantilainen.