1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Lappset Group

Tero Ylinenpää Lappset Groupin toimitusjohtajaksi

Tero Ylinenpää on valittu leikkipaikkoja valmistavan Lappset Group Oy:n toimitusjohtajaksi. Ylinenpää on ollut yhtiön varatoimitusjohtajana kuusi vuotta. Lappset Groupin edellinen toimitusjohtaja Juha Laakkonen erosi yhtiön palveluksesta yllättäen loppiaisen jälkeen.

Lappset Group
Tero Ylinenpää Lappset Group Oy:n toimitusjohtaja
Lappset Group

Tero Ylinenpäällä on laaja-alainen kokemus kansainvälisen myynnin ja kehittämisen johtotehtävistä yli 20 vuoden ajalta Lappsetin palveluksessa. Tero Ylinenpää (synt. 1966) on koulutukseltaan ylioppilasmerkonomi ja sotilasarvoltaan reservin kapteeni. Hän on naimisissa ja kolmen aikuisen lapsen isä.

Lappset on uusinut strategiansa. Tavoitteena on toimia aikaisempaa asiakaslähtöisemmin. Tätä varten liiketoiminta jaetaan kolmeen divisioonaan. Uudet divisioonat ovat kansainvälisen liiketoiminnan divisioona, jonka alle siirtyy Lappsetin leikki- ja liikuntapaikkavälineiden vientiliiketoiminta. Suomen liiketoiminta kokonaisuudessaan muodostaa kotimaan liiketoiminnan divisioonan ja kolmannen divisioonan muodostaa teemapuistoliiketoiminnan divisioona.

Rovaniemeläisyrityksen johtoryhmään on nimitetty seuraavat henkilöt:

Thomas Berfenfeldt aloitti kansainvälisen liiketoiminnan divisioonan johtajana ennen vuoden vaihdetta ja vastaa jatkossa leikki- ja liikuntapaikkavälineiden kansainvälisen myynnin johtamisesta. Koulutukseltaan hän on tuotantotalouden diplomi-insinööri ja toiminut pitkään eri alojen kansainvälisen liiketoiminnan johtajana. Hän toimi viime vuoden loppuun saakka Lappset Group Oy:n hallituksen jäsenenä.

Johan Granholm on nimitetty teemapuistoliiketoiminnan divisioonan johtajaksi. Hän vastaa jatkossa teemoitettujen aktiviteettipuistojen myynnistä. Vastuualueeseen kuuluu myös yhteistyö Rovio Entertainment Ltd:n kanssa.

Erkki Ikäheimo jatkaa kotimaan liiketoimintadivisioonan ja konsernin lakiaisain johtajana.

Reine Karlsson jatkaa logistiikkajohtajana vastaten konsernin toimitusketjun hallinnasta ja tuotantolaitoksista Suomessa, Ruotsissa ja Virossa. Reine Karlsson aloitti yhtiössä viime syksynä.

Inkeri Sipola jatkaa konsernin talousjohtajana ja Satu Jokinen konsernin henkilöstöjohtana.

Lue seuraavaksi