KKV saattelee Saarioisen teurastajat Atrian leipiin

Kilpailu- ja kuluttajavirasto hyväksyi kaupan. Atria ostaa 30 miljoonalla eurolla Saarioisen lihanhankinnan sekä teurastus- ja lihanleikkuutoiminnot.

talous
Sianlihan leikkuuta Atrialla
Pasi Takkunen/YLE

Kilpailu- ja kuluttajavirasto on antanut tiistaina siunauksensa Atrian ja Saarioisen väliselle yritysostolle. Saarioisten naudan, sian ja broilerin hankinta, teurastus ja lihanleikkuu siirtyvät Atrian omistukseen. Atria kertoo maksavansa toiminnoista 30 miljoonaa euroa.

400 työntekijää siirtyy Atrian palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Liiketoiminnot tulevat osaksi Atriaa helmikuun alusta lukien.

Lihatalot kertoivat suunnitelmistaan viime kesänä. Kaupassa Atrialle siirtyvät broilerituotannon koneet sekä Kangasalan Sahalahdella sijaitseva broilerituotantorakennus, Jyväbroiler-tuotemerkki sekä Jyväskylän teurastamon koneet.

Kilpailuvirasto otti päätöksessään huomioon, että huomattava osa Saarioisen lihantuottajista on siirtynyt tai siirtymässä Atrian kilpailijoiden tuottajiksi teurastettavien eläinten hankinnassa. Näin Atrian asema ei vahvistu Saarioiselta hamuamien toimintojen markkina-asemaa vastaavasti. Hankintamarkkinoilla häärivät myös Snellman ja HKScan.

Atria arvioi, että ostos kasvattaa liikevaihtoa 70 miljoonalla eurolla vuodessa.