Kymenlaaksossa tehtiin seitsemän ilmoitusta puutteista vanhustenhuollossa

Kymenlaaksossa tehtiin viime vuonna seitsemän ilmoitusta koskien puutteita vanhustenhuollossa. Kanteluita tulee omaisilta, kunnilta ja valvovilta viranomaisilta. Yhä useammin ilmoitus tulee myös vanhuksia hoitavan yksikön työntekijöiltä.

vanhusten palvelutalot
Vanhuksia hoivakodin käytävällä.
Juha Korhonen / Yle

Kymenlaaksossa tehtiin viime vuonna seitsemän ilmoitusta koskien puutteita vanhustenhuollossa. Määrä vastaa viime vuosien vakiintunutta tasoa. Pääosa ilmoituksista kohdistuu palvelujen laatuun ja sisältöön. Esimerkiksi henkilökunnan määrään tai yöhoitoon.

Etelä-Suomen aluehallintoviraston sosiaalihuollon johtava ylitarkastaja Marja Kaasalainen kertoo, että kanteluita tulee omaisilta, kunnilta ja valvovilta viranomaisilta. Yhä useammin ilmoitus tulee myös vanhuksia hoitavan yksikön työntekijöiltä.

Kaikki virastolle tulevat ilmoitukset tutkitaan. Kaasalaisen mukaan suurin osa ilmoituksista on aiheellisia. Näistä pääosa hoituu huomautuksilla ja toiminnan korjauskehotuksilla.

Ilmoitusten käsittelyaika on noin 8-9 kuukautta. Aikaa on pystytty lyhentämään meneillään olevalla kantelujen purkuprojektilla, johon on saatu valtiolta määräraha.

Yle uutisten A-studio nosti vanhustenhuollon ongelmia esiin lähetyksessään maanantaina.