Suomalaiset vastasivat hyökkääjien tuleen Afganistanissa – vihollisen tappioista ei tietoa

Suomalainen sotilasosasto joutui hyökkäyksen kohteeksi sokkeloisessa kylässä tänään aamupäivällä.

Kotimaa
Suomalaisten sotilasajoneuvo kylän kadulla
Suomalaiset partioimassa afganistanilaisessa kylässä ( arkistokuva ).Yle

Yle Uutiset on saanut lisätietoja aamupäivällä Afganistanissa tapahtuneesta välikohtauksesta, jossa suomalainen sotilasosasto joutui tulituksen kohteeksi.

Afganistanissa toimivan suomalaisen kriisinhallintajoukon (SKJA) komentajan sijainen, majuri Mika Ala-Ojala kertoo, että suomalaisten neuvonantajien tukema paikallisviranomaisten joukko oli suorittamassa rutiininomaista partiointia Mazar-e-Sharifin kaupungin pohjoispuolella sijaitsevassa kylässä hyökkäyksen sattuessa.

Ala-Ojalan mukaan suomalaiset osallistuivat partioon panssaroiduilla ajoneuvoilla. Kun partion ajoneuvosaattue saapui kylään, niin tuntemattomat hyökkääjät avasivat sitä vastaan tulen käsiaseilla ja singoilla.

– Tässä samassa tilanteessa yksi afganistanilaissotilas haavoittui ja hänet evakuoitiin sairaalahoitoon. Hän menehtyi myöhemmin saamiinsa vammoihin, Ala-Ojala kertoo.

Majuri Ala-Ojalan mukaan suomalaiset vastasivat tulitukseen osana muuta joukkoa ja sitten partio irtautui paikalta. Hänen mukaansa siitä ei ole tietoa, kärsivätkö hyökkääjät tappioita tulitaistelussa.

Ala-Ojala sanoo, että myöskään siitä ei tiedetä, mikä kapinallisryhmittymä oli hyökkäyksen takana.

– Tämä tapahtui kylän sisällä, käytännössä hyvin sokkeloisessa kylässä, joten tapahtumat olivat aika lähellä kaiken kaikkiaan.