1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Vapautetut Pussy Riotin jäsenet konserttimatkalle Yhdysvaltoihin

Siitä ei ole tietoa esiintyykö punkryhmänä tunnettu Pussy Riot ihmisoikeusjärjestön järjestämässä konsertissa.

kulttuuri

Venäläisen punkryhmä Pussy Riotin kaksi äskettäin vankeudesta vapautunutta jäsentä osallistuu ihmisoikeusjärjestö Amnesty Internationalin järjestämään konserttiin New Yorkissa helmikuun alussa. Nadezhda Tolokonnikovan ja Maria Aljohinan on määrä näyttäytyä Brooklynissa pidettävässä Bringing Human Rights Home -konsertissa 5. helmikuuta.

– Emme ikinä unohda, millaista on olla vankilassa poliittisen tuomion vuoksi. Jatkamme työtämme niiden auttamiseksi, jotka ovat edelleen kalterien takana, naiset kertovat yhteisessä lausunnossaan.

Tolokonnikova ja Aljohina vapautettiin joulukuussa. Heidät oli tuomittu kahden vuoden vankeuteen huliganismista, heidän esitettyään maaliskuussa 2012 Vladimir Putinin vastaisen performanssin Kristus vapahtajan katedraalissa Moskovassa. Tuolloin naisten vapauttamista vaativat monet musiikkialan suuret nimet kuten Madonna. Presidentti Vladimir Putin armahti naiset kaksi kuukautta ennen kuin heidän oli määrä päästä vapaaksi. Tolokonnikova ja Aljohina ovat itse kutsuneet armahdustaan julkisuustempuksi ennen 7. helmikuuta alkavia Sotshin talviolympialaisia.

Brooklynin konsertissa esiintyvät muun muassa The Flaming Lips ja Lauryn Hill. Julkisuuteen ei ole kerrottu esiintyykö Pussy Riot konsertissa.

Lähteet: AP, Reuters

Lue seuraavaksi