Katso lukijavideo Bangkokista: "Tunnelma on kuin suomalaisilla kesäfestareilla"

Bangkokissa turisteilla ei ole hätää, ja muualla maassa levottomuudet näkyvät vain turistien määrän vähenemisenä, arvioivat Yle Uutisten Thaimaassa matkailevat lukijat.

Osallistu
Bangkokin mielenosoitukset 21.1.2014  /Kuva: Jenna Hölttä
"Rauhalliselta näyttävä ihmismassa on tukkinut liikenteen ja näyttää yöpyvän teltoissa" Ylen lukija Jenna Hölttä kertoi Bangkokista turistien suosiman MBK-kauppakeskuksen edustalta tiistaina 21.1.Jenna Hölttä
Bangkokin mielenosoitukset 21.1./lukijakuva
Lukijavideo Bangkokista

Bangkokin mielenosoitusalueilla tunnelma on usean suomalaismatkailijan mukaan ”kuin suomalaisilla kesäfestareilla”: Bändit soittivat, liput liehuivat ja "ihmiset olivat iloisia".

– Porukkaa, telttoja vaikka kuinka paljon ja useimmat kadut suljettuja, nimimerkki "Matkailija" raportoi.

– Turistille shutdown (poikkeustila) tarkoitti lähinnä sitä, että kadut olivat kerrankin ruuhkattomat ja taivaskin sininen, kun pakokaasupilvet hävisivät, arvioi nimimerkki ”shutdown”.

– Twitterissä vitsailtiinkin, että shutdown (poikkeustila) toi kaupunkiin ikuisen sunnuntain.

Nimimerkki "Matkailijan" mukaan turisteja on mielenosoituksista huolimatta paikalla "paljon".

– Saahan sitä olla varovainen. Juuri nyt kello 01.00 kuitenkin ihan rauhallista ja useimmat ovat menneet nukkumaan, hän arvioi.

Nimimerkki ”Shutdownin” puhuttama iäkäs bangkokilaismies oli surullinen tapahtumista. Hän ei mielenosoittajien tavoin puhkunut intoa eikä uskoa tulevaan, vaan melkein itki, kun kertoi Thaimaan jakautuneesta tilanteesta.

Lomakohteissa turisteja tavallista vähemmän

Thaimaan lomakohteissa olleiden Yle Uutisten lukijoiden mukaan poliittisen tilanteen kärjistyminen ei näy muulla tavalla kuin turistien vähenemisellä.

Phuketissa töissä olevan nimimerkki mxu:n mukaan hän ei tietäisi levottomuuksista mitään, ellei olisi seurannut uutisia.

– Totuus on, että kumpikaan osapuoli ei turisteja häiritse, koska he ovat bisnes kummallekin osapuolelle. Eli vaikka nyt Bangkokissa poikkeustila, niin ainakaan täällä etelässä sitä ei edes huomaa.