Kreikkalais-lappilaista elokuvaa käynnistetään jälleen

Lapissa aiotaan alkaa kuvata kuusi vuotta sitten kesken jäänyttä tv-sarjaa. Elokuvaohjaaja Taavi Vartian suunnitelmissa on koko perheen tv-sarjan ja elokuvan, joka sijoittuu Kreikkaan Kosin saarelle, sekä Lappiin.

elokuvat
Ohjaaja Taavi Vartia ja Rölli ja kultainen avain -juliste
Sini Tanninen / Yle

Ohjaaja Vartian mukaan tavoitteena on tehdä elokuva, joka aloittaa tv-sarjan. Elokuva kertoo kreikkalaisesta ja suomalaisesta pojasta ja salaisesta reitistä heidän kotiensa välillä. Idea ja käsikirjoitus ovat Vartian omia.

Elokuvaan haetaan nyt Lapista kuvauspaikkoja ja kumppaneita. Sodankylän Luostolla järjestetään torstaina esittelytilaisuus. Taavi Vartian mukaan kohteilla on mahdollisuus saada näkyvyyttä elokuvan kautta.

Hakee rahoitusta

Missing Route -elokuvaa kuvattiin jo kolmisen vuotta sitten Kemissä. Vartian mukaan sen jälkeen Kreikan kuvaukset ajautuivat rahoitusongelmiin maan talouskriisin vuoksi.

Nytkin hankkeelle haetaan rahoitusta. Vartia ei lähde arvioimaan sarjan ja elokuvan budjettia.

Uudet kuvaukset on tarkoitus tehdä Kreikassa keväällä 2015 ja Lapissa ensi talvena. Aiemmin kuvauksissa näytelleet pojat ovat kasvaneet ulos rooleistaan ja heidän tilalleen valitaan uudet.

Vartia kuvaa Kreikan saaristossa tänä keväänä elokuvaa Seikkailu Kreikassa. Lisäksi hän valmistelee uuden Rölli-elokuvan aloittamista. Vartian ohjaama ja käsikirjoittama Rölli ja kultainen avain sai ensi-iltansa vuosi sitten.