Nänni ei näy näyttelyssä - Imetyshetkiä esillä Keminmaassa

Valtakunnallisen Imetyshetkiä -näyttelyn Meri-Lappiin tuonut Sanna-Mari Prusila toivoo, että näyttely toimisi siedätyshoidon tavoin. Kun imettämistä näkee enemmän, luonnollinen asia alkaa saada sille kuuluvan aseman.

terveys
Sanna-Mari Prusila ja Noa-poika Keminmaan kirjaston lastenosastolla
Kati Siponmaa / Yle

– Alusvaatemainoksissakin näkyy enemmän rintaa kuin tässä näyttelyssä, naurahtaa omassa yrityksessään äitiyden erikoispalveluja tarjoava keminmaalainen Sanna-Mari Prusila.

Prusilan ansiosta 13 äidin imetystarinat valokuvineen ovat esillä Meri-Lapissa. Kahden eteläsuomalaisen imetystukiäidin kokoama näyttely on ollut aiemmin esillä jo vilkkaassa kauppakeskuksessa ja nyt kirjaston lastenosastolla vierailevat saavat satuilla imetyskuvien keskellä.

– Vähän tahallaan olen järjestänyt näyttelylle erilaisia ympäristöjä, jotta se tavoittaisi mahdollisimman monet. Imettämisen näkeminen on asennekasvatusta. Kun vauvasta vaariin nähdään imettämistä, niin se vaikuttaa suhtautumiseen ja siitä tulee taas luonnollinen asia, Prusila sanoo.

Helmikuussa näyttely siirtyy Putaan neuvolaan Torniossa.

Yritys syntyi tarpeesta

Sanna-Mari Prusila on pätevöitynyt muun muassa imetyskouluttajana ja hän kertoo jakaneensa mielellään vinkkejä rintaruokinnan sujumiseen jo ennen kuin perusti alan yrityksen.

Prusilalla on viime kesästä saakka ollutKeminmaassa Äidin Sydän -niminen yritys, joka pyrkii tarjoamaan äitiyttä ja vanhemmuutta tukevia palveluja kellonaikoihin tuijottamatta.

Imetysongelmat eivät tule kello kaulassa.

Sanna-Mari Prusila

– Koko yritysidea lähti siitä, kun oma imetyskokemus osoitti, etteivät imetysongelmat tule kello kaulassa. Yleensä ne aina sattuvat virka-ajan ulkopuolella.

Prusila on todellisessa kutsumusammatissa ja hän kertookin "tarvittaessa hyppäävänsä asiakkaan luo vaikka keskellä yötä". Taksa on silti sama, oli yö tai viikonloppu. Prusila lupaa tulla kotikäynnille Meri-Lapin alueella niin, että kilometrikorvauskin sisältyy hintaan.

_Korjaus 24.01 klo 07.05: Imetysohjaaja muutettu imetyskouluttajaksi _