Kansalaisaloite tahtoo Suomesta uskonnollisesti puolueettoman

Yksi Kansalaisaloite.fi sivuston tuoreimmista kirjauksista on uskonnollista ja vakaumuksellista yhdenvertaisuutta vaativa kansalaisaloite. Aloitteen tekijät uskovat, että aloite saa tarpeeksi kannatusta ja se yltää eduskuntaan asti.

Kotimaa
Petri Karisma
www.eroakirkosta.fi

Yhdenvertainen Suomi – kansalaisaloite uskonnollisen ja vakaumuksellisen yhdenvertaisuuden puolesta -aloite kirjattiin nettiin viime maanantaina. Aloitteella on selkeät tavoitteet.

– Kaikki vakaumukset ja uskonnot pitäisi olla yhdenvertaisia. Nythän Suomessa on niin, että evankelis-luterilaisella kirkolla on paljon oikeuksia, kuten myös rekisteröidyillä uskontokunnilla suhteessa ei-uskonnollisiin, muun muassa vihkimisoikeus, aloittaa yksi aloitteen vireillepanijoista, Vapaa-ajattelijain liiton puheenjohtaja Petri Karisma.

– Lisäksi valtion kuuluisi olla puolueeton, eikä ottaa kantaa minkään uskonnon puolesta tai sitä vastaan. Meillä ei ole valtion puoluetta, niin ei meillä tarvitse olla valtion kirkkoakaan.

Meillä ei ole valtion puoluetta, niin ei meillä tarvitse olla valtion kirkkoakaan.

Petri Karisma

– Myös uskonto ja vakaumus pitäisi saada pitää yksityisasiana, viittaa Karisma esimerkiksi kouluun, jossa uskonto- tai elämänkatsomustuntivalinta paljastaa oppilaan vakaumuksen.

– Eihän meillä kysellä poliittista vakaumusta, eikä sukupuolista suuntautumistakaan. Ei pitäisi kyllä tietää sitäkään, kuka mitäkin uskontoa tunnustaa.

Keskustelu käyntiin

Petri Karisma toivoo, että kansalaisaloite aloittaa keskustelun yhdenvertaisuudesta. Suomessa on puhuttu paljon niin pakkoruotsista kuin armeijankin muodoista, miksi siis demokraattisessa Suomessa ei puhuttaisi yhdenvertaisuudesta.

Kansalaisaloite voidaan toimittaa eduskunnan käsittelyyn, jos se kerää vähintään 50 000 hyväksyttyä kannatusilmoitusta. Yhdenvertaisuus-aloite oli kerännyt ilmoituksia keskiviikkoiltapäivään mennessä noin 3 500.

Petri Karisma uskoo, että aloite saa kannattajia tarvittavan määrän. Karisma myös vakuuttaa, että aloitteen tiimoilta ollaan aktiivisia, eikä sitä jätetä oman onnensa nojaan.