Ensihoidon laskutuskiistasta ei neuvotella

Puolangan kunnan ja Kainuun sote-kuntayhtymän laskutuskiistassa seuraava käsittelyvaihe on tämänhetkisen tiedon mukaan Puolangalla. Puolanka on jättänyt maksamatta satojatuhansia euroja ensihoidon laskuja Kainuun sote-kuntayhtymälle.

Puolanka
Hälytystehtävään kiirehtivä ambulanssi.
YLE / Kalle Heikkinen

Puolangan ja Kainuun soten ensihoidon laskutuskiista jatkuu. Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän hallitus päätti keskiviikkona selvittää Puolangalle ensihoidon kulujen tämänhetkisen tilanteen. Rästissä oleviin laskuihin hallitus ei ottanut kokouksessa kantaa.

Sote-kuntayhtymän hallituksen puheenjohtajan Raili Myllylän mukaan maksamattomia laskuja käsitellään kuten muitakin maksamattomia laskuja mahdollisine perintätoimineen.

– Se on virkamiestyötä, ja siinä mennään ihan normaaleiden käytäntöjen mukaisesti.

Kiistaa käsiteltäneen seuraavan kerran Puolangan kunnanhallituksessa todennäköisesti helmikuun alussa, sanoo Kainuun sote-hallituksen puolankalaisjäsen Unto Sirkeinen.

– On hyvä, että sote toimittaa näitä lisäselvityksiä. Tässä on seuraavaan hallituksen kokoukseen aikaa pari viikkoa. Siinä ehtii näitä selvityksiä tulla ja tarkastella, onko laskutus asianmukainen.

Sirkeisen mukaan kiistassa ei ole sovittu mitään neuvotteluja väliajalle.

– Kunnanhallitus asiaa tutkii ja päättää asiasta. Minusta tämä asia pitää nyt saattaa maaliin.

Kuntayhtymä on laskuttanut kuntaa ensihoidon järjestämisestä yli puoli miljoonaa euroa, josta on maksamatta yli puolet.