1. yle.fi
  2. Uutiset

Rautaruukin toimitusjohtaja: Emme myyneet pakosta

Rautaruukin toimitusjohtajan Sakari Tammisen mukaan yrityksellä oli useita vaihtoehtoja, joista valittiin paras. Tamminen alleviivasi Yle Uutisten haastattelussa, että osa yrityksen päätösvallasta säilyy Suomessa.

talous

Teräsyhtiö Rautaruukin toimitusjohtaja Sakari Tamminen ei myönnä, että yrityksen talousvaikeudet selittäisivät yrityksen kauppaamista Ruotsiin. Rautaruukki sopi tänään myynnistään ruotsalaiselle teräsyhtiö SSAB:lle.

– Meillä oli eri vaihtoehtoja, joista valitsimme parhaan. Tämä tukee molempien yhtiöiden strategiaa, Tamminen sanoi Yle Uutisille.

Rautaruukki on pyrkinyt vuodesta 2010 lähtien keskittymään kehittyville markkinoille ja erikoistumaan erikoisterästuotteissa. Tamminen totesi haastattelussa, että molemmat yhtiöt jatkavat uudessa yhtiössä strategiansa kehittelyä.

Toimitusjohtaja Tamminen piti myös liioitteluna päivän aikana esitettyjä väitteitä, että päätösvalta yrityskaupan myötä siirtyy kokonaan Ruotsiin. Hän sanoi, että uudessa yrityksessä tulee olemaan viisi liiketoimintayksikköä.

– Kahta näistä johdetaan Suomesta, kahta Ruotsista ja yhtä Yhdysvalloista.

Lue seuraavaksi