11-vuotias "PC" räppää omia riimejään

Nuorten artistien rynnistys musiikkimarkkinoille on ollut huimaa viime aikoina. Vaasasta tähän artistien sarjaan pyrkii yksitoistavuotias räppäri Joel "PC" Pöyhönen. Hän tekee itse kappaleidensa sanoitukset ja on solminut managerointisopimuksenkin.

kulttuuri
Joel PC Pöyhönen
Nuori räppäri tekee sanoituksensa itse.Mirva Korpela/Yle

Vaasalainen koululainen, 11-vuotias Joel Pöyhönen on tyytyväinen. Hän on solminut kolmivuotisen managerointisopimuksen musiikintekijä Christer Rönnholmin kanssa. Sopimuksen tarkoitus on auttaa Joelin haavetta toteutumaan. Joel, artistinimeltään PC, haaveilee urasta hiphop-musiikin parissa ja on tehnyt videonkin, joka kerää mukavasti latauksia YouTubessa.

Nuori räppäri tekee sanoitukset alusta pitäen itse.

– Saa ilmaista itseään sanoilla ja se kun pystyy keksimään näitä sanoja, se on hauskaa!

Persoonallinen flow

Joel Pöyhönen on tuottaja-managerinsa Christer Rönnholmin mukaan sanalla sanoen lahjakkuus. Rönnholm kehuu suojattinsa tekstien hyvää flowta ja riimejä.

– Lahjakkaita laulajia ja artisteja löytyy, mutta niitä jotka tekevät omaa juttuaan, on loppujen lopuksi aika harvassa. Ja huomioiden minkä ikäinen Joel on ja mitä hän saa aikaiseksi, niin se on aika kova juttu, sanoo tuottaja-manageri Christer Rönnholm, Test Music Studiosta.

Nuoren artistin omia suosikkeja musiikissa ovat myös sellaiset, joilla on selkeästi oma tyylinsä.
– Amerikkalaisista Snoop-Dog, Tupac, Will.i.am ja suomalaisista varmaan Cheek, Elastinen ja Uniikki tällä hetkellä, summaa Joel ”PC” Pöyhönen ja kertoo, että liput Cheekin keikalle Helsinkiin on varattuna.

Nuorilla artisteilla monia mahdollisuuksia

Nuoria artisteja on viime vuosina tullut hurjasti, Christer Rönnholm uskoo syyksi sen, että nykyään lapsilla ja nuorilla on mahdollisuuksia enemmän.

– Jos itseeni vertaan niin luulen, että nuorille annetaan tänä päivänä paljon enemmän tilaisuuksia ja instrumentteja, kaikkea tällaista mitä tarvitaan. Samalla se tulee vähän liian helposti, kaikki ei jaksa eteenpäin kun ei tarvitse taistella sillä tavalla.

Mutta PC ei päästä itseään helpolla, parhaillaan työstetään uusia kappaleita ja tarkoituksena on tehdä levykin.

– Ehkä yhden biisin vielä rakennan ja sen jälkeen tehdään ihan semmoinen iso levy. Levy-yhtiölle niitä aletaan lähettämään yhden, kahden vuoden päästä, arvelee Joel ”PC” Pöyhönen.