Lapin liikennekuolemat vähenivät

Lapin teillä kuoli puolet vähemmän ihmisiä viime vuonna kuin vuonna 2012. Tieliikenteessä kuoli viime vuonna seitsemän henkilöä kun vielä edellisen vuoden aikana kuolleita oli neljätoista.

Kotimaa
Rovaniemen onnettomuusauto
Poliisi

Lapissa tieliikenneonnettomuuksissa sattuivat yhtä lukuun ottamatta henkilöautolla. Yksi kuoli moottoripyräonnettomuudessa. Liikenneturvan Lapin toimiston yhteyspäällikön Petri Niskan mukaan Lapin tilastoihin vaikuttaa ensi sijassa sattuma.

- Esimerkiksi toissa vuonna yhdessä onnettomuudessa menehtyi neljä henkilöä. Viime vuonna tällaisia suuronnettomuuksia ei sattunut ollenkaan.

Koko maassa tieliikenteessä kuoli viime vuonna yhteensä 258 henkilöä. Myös henkilövahinkoon johtaneet tieliikenneonnettomuudet vähenivät Lapissa. Onnettomuuksia tilastoitiin kaikkiaan 218.

Tieliikenneonnettomuuksissa loukkaantui Lapissa 309. Petri Niskan mukaan Lapin suurissa taajamissa kuten Rovaniemellä sekä Kemissä ja Torniossa sattuneet onnettomuudet osoittavat yleensä millainen kehitys tieliikenteessä on käynnissä.

- Esimerkiksi Rovaniemellä sattui onnettomuuksia selvästi vähemmän viime vuonna kuin edellisvuonna. Lapissa yleisesti onnettomuudet ovat pääsääntöisesti tieltäsuistumisia kun Etelä-Suomessa vakavat onnettomuudet ovat kohtaamisonnettomuuksia. Tässä on tosin hieman tapahtunut muutosta Lapin suuntaan.

Lapin taajamissa henkilövahinkoihin johtaneita tieliikenneonnettomuuksia oli viime vuonna 29 vähemmän kuin vuonna 2012.

Myös henkilövahinkoon johtaneet tieliikenneonnettomuudet vähenivät Lapissa. Onnettomuuksia tilastoitiin kaikkiaan 218.

Taulukko: Tilastokeskus, Liikenneturva, Poliisi ja Liikenne- ja viestintäministeriö.