1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Berlusconin seksioikeudenkäynti uudelle kierrokselle

Italian entinen pääministeri Silvio Berlusconi tuomittiin kesäkuussa seksin ostamisesta alaikäiseltä ja vallan väärinkäytöstä. Nyt syyttäjät epäilevät hänen lahjoneen oikeudenkäynnissä esiintyneitä todistajia.

Italian entisen pääministerin Silvio Berlusconin seksiseikkailut ovat jälleen syyttäjien luupin alla. Milanolaiset syyttäjät ovat aloittaneet uuden tutkimuksen, jossa Berlusconia epäillään todistajien lahjomisesta seksioikeudenkäyntinsä yhteydessä. Berlusconi tuomittiin kesäkuussa seksin ostamisesta alaikäiseltä ja vallan väärinkäytöstä.

Syyttäjät tutkivat niin Berlusconin, hänen asianajajiensa kuin useiden nuorten naistenkin toimintaa oikeudenkäynnin yhteydessä. Naisten joukossa on myös "Ruby Sydäntenmurskaajana" tunnettu alaikäinen yökerhotanssija, jolta Berlusconi tuomioistuimen mukaan osti seksiä.

Berlusconi on esiintynyt oikeudessa useita kertoja viime vuosina. Marraskuussa hänet erotettiin Italian parlamentista, koska hänet oli erillisessä jutussa tuomittu vankilaan veropetoksesta. Berlusconi on valittanut tuomiosta, eikä se saa lainvoimaa ennen kuin valitusprosessi on valmis. Berlusconi uskoo, että oikeudenkäyntien taustalla on poliiittisia syitä.