Ilmajoen kunnanjohtaja tuomittiin rattijuopumuksesta

Ilmajoen kunnanjohtaja Seppo Pirttikoski puhalsi rattijuopumuksen rajat ylittävän lukeman marraskuussa. Tuomioksi tuli päiväsakkoja ja ajokieltoa.

Ilmajoen kunnanjohtaja Seppo Pirttikoski on tuomittu rattijuopumuksesta sakkoihin ja ajokieltoon Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeudessa torstaina. Hän sai kolmekymmentä päiväsakkoa, joka tarkoittaa noin 2500 euron sakkoja. Ajokielto kestää maaliskuun alkuun.

Pirttikoski puhalsi marraskuun lopun ratsiassa 0,26 milligrammaa alkoholia litrassa uloshengitysilmaa. Rattijuopumuksen raja on 0,22 milligrammaa.

Ilmajoen kunnanhallituksen puheenjohtaja Timo Tuomikoski ei usko, että Pirttikosken asemaa käsitellään kunnanhallituksessa. Tuomikosken mielestä tuomio ei ole vaikuttanut kunnanjohtajan työhön.

– Seppo Pirttikoski on työnsä hoitanut aina hyvin, ja tämä ei tapahtunut virkaa hoitaessa vaan vapaa-aikana. Jos olisi kyseessä epärehellisyysrikos niin asia voisi olla toinen. Minun luottamukseni Seppo Pirttikoskeen pysyy, kunnanhallituksen puheenjohtaja toteaa.