Aitajuoksija Elisa Leinonen tähtää ennätyksiin ja arvokisoihin ilman apurahaa

Kulttuuri- ja urheiluministeri Arhinmäki myönsi apurahoja kesälajien urheilijoille. 50 apurahan saajan joukossa ei ollut naisaitajuoksijoiden kärkinimeä Elisa Leinosta. Leinonen harjoittelee sponsorirahan turvin tähtäimenään halli-MM-kisat sekä kesällä käytävät Euroopan mestaruuskilpailut.

urheilu
Elisa Leinonen
Paula Hiljanen / Yle

Paltamon Urheilijoita edustava Elisa Leinonen jäi ilman 10 000 euron suuruista urheilija-apurahaa. Kainuulaisista apurahan saivat ampuja Marko Kemppainen ja uimari Jenna Laukkanen. Pienen apurahan saajia on kaikkiaan 50, mutta Leinosen nimeä ei listalla ollut.

– Totta kai se harmittaa, mutta siellä on listalla kovia urheilijoita, ja en odottanut sitä saavani tänäkään vuonna. Tulokseni eivät riittäneet apurahan saamiseen, kertoo Elisa Leinonen.

Kisakauteen valmistuvan Leinosen harjoittelu on tällä hetkellä vähäistä, sillä herkkyyttä, kisakuntoa ja terävyyttä haetaan levon kautta.

– Syksyllä hommia tehtiin kovasti ja sain harjoitella terveenä, joten luottavaisin mielin lähden tähän kauteen, sanoo Leinonen.

Tukijat tiukassa

Apurahojen jaossa rannalle jäänyt Leinonen harjoittelee sponsoreilta saatavien varojen turvin.

– Kainuussa sponsorien saaminen on työlästä, varsinkin yksilölajien urheilijalla, koska joukkuelajit vievät suurimman osan. Sponsoreita kysyttäessä usein vastaus on, että he tukevat vain joukkuelajeja.

Leinonen opiskelee tällä hetkellä Jyväskylässä yhteiskuntatieteitä. Kolmas vuosi on meneillään, ja opinnot ovat sujuneet hyvin suunnitelmien mukaan.

– Kevät näyttää helpolta, vaikka kirjoittelen kandidaatin paperit. Opiskelu on sopivaa vastapainoa urheilulle.

Tavoitteista ei tingitä

Nyt hallikauden alkaessa Elisa Leinosen tavoitteena on mahdollisimman hyvien juoksujen tekeminen ja sitä kautta halli-MM-rajan saavuttaminen. Päätähtäin on kesällä käytävät Zürichin Euroopan mestaruuskilpailut.

– Jos ennätyksiä pystyn juoksemaan, niin sitä kautta se MM-rajakin ylittyy, uskoo Elisa Leinonen.

Vielä viime kaudella Leinonen edusti Kajaanin Kipinää, mutta seuravaihdoksen jälkeen hän siirtyi takaisin kasvattajaseuran Paltamon Urheilijoiden riveihin.

– Kipinä ei pystynyt tarjoamaan sellaista tukea mitä olisi tarvinnut, joten päätin siirtyä omieni pariin. Tämä tuntuu hyvältä ratkaisulta ja tänä vuonna on tulossa paljon motivoivia sekä kiinnostavia asioita.