Ruotsalaisoikeus: Nakinsyönti riittävä syy vastustaa poliisia – "Ymmärrettävää"

Ruotsin poliisi otti kiinni vahvasti humalaisen naisen grillikioskilla. Nainen halusi syödä ruokansa loppuun. "Erittäin ymmärrettävää", totesi käräjäoikeus ja vapautti naisen.

Ulkomaat

Ruotsalainen 49-vuotias nainen söi nakkeja ja muusia grillikioskilla Falköpingissä. Hän oli humalassa ja käyttäytyi huonosti, joten poliisi kutsuttiin paikalle, sanomalehti Västgöta Bladet (siirryt toiseen palveluun)kertoo.

Poliisit arvioivat naisen humalatilan niin vahvaksi, että päättivät ottaa tämän kiinni. Nainen kuitenkin halusi syödä nakkinsa loppuun.

– Järkytyin ja halusin syödä, ennen kuin he veisivät minut, nainen kertoo hämäristä muistikuvistaan Västgöta Bladetin mukaan.

Naisen ruokahalu johti siihen, että häntä syytettiin poliisin väkivaltaisesta vastustamisesta. Poliisin mukaan nainen väänteli kehoaan ja heilutteli haarukkaansa heitä kohti, kun he ottivat tätä kiinni.

Käräjäoikeus on nyt kuitenkin vapauttanut naisen syytteestä. Oikeuden mukaan naisella "oli syytä odottaa, että hän saisi syödä loppuun, ja hänen kieltäytymisensä poliisin seuraamisesta on siksi erittäin ymmärrettävää".

Nainen tuomittiin kuitenkin huumerikoksesta ja ahdistelusta. Ahdisteluun hän syyllistyi poliisiautossa. Hän oli niin hermostunut nakkiensa puolesta, että sylkäisi pidättävien poliisien päälle.