Sotshiin lähtö vaatii messevän paperisodan

Neljättä kertaa olympialaisiin matkaava pariskunta odottaa, tyssääkö matka yhteen väärään sanaan.

urheilu
olympiarenkaat sotshi
Yle

Urheiluhullu joutsalainen pariskunta on törmännyt olympilaisiin suuntautuvan matkansa järjestelyissä erikoisiin yksityiskohtiin. Pelkästään viisumin hankintaan on tarvittu paljon paperia.

- Taisi olla 50 kappaletta A4-papereita, joita viisumikeskukseen vietiin. Ja sittenkin vielä pari paperia puuttui, kokenut arvokisamatkailija Teuvo Slant kuvailee.

Papereissa piti muun muassa selvittää, mitä lajeja pariskunta on menossa katsomaan.

Kun paperit vihdoin saatiin jätettyä, niitä syynänneet virkailijat totesivat, että papereissa on yksi väärä sana.

- Soitin papereita täyttäessäni itse Sotshiin ja minua neuvottiin kirjoittamaan, että olen olympialaisten katselija. Virkailijoiden mukaan siinä pitäisi lukea turisti. Olisikohan nyt konsuli kuitenkin hyväksynyt sen, kun mitään ei ole kuulunut, Slant aprikoi.

Yöunet jäänevät niukoiksi

Slantin pariskunta on ennen Sotshia virittäytynyt kisatunnelmaan Japanissa, Kanadassa ja Italiassa. He tietävät, että reissut ovat rankkoja - eikä se johdu baarissa notkumisesta.

- Torinossakin jäi yksi yö kokonaan nukkumatta. Kun lätkämatsi illalla loppui, ei siinä ehtinyt kuin käydä suihkussa ja tehdä eväsleivät. Sitten piti jo lähteä taivaltamaan kohti aamun ensimmäisiä lajeja. Kotisohvalla on paljon mukavampi syödä sipsejä kuin mennä kisapaikalle, Slant myhäilee.

Tulevissa kisoissa Slant ei usko pääsevänsä yhtään helpommalla, koska kahden viikon matkalle on joka päivälle kisalippuja, parhaina päivinä kahteen lajiin.

- Täytyy vain toivoa, että liikenneyhteydet toimivat. Olen laskeskellut, että pääsemme aamuyöllä hetkeksi nukkumaan sen jälkeen, kun vuoristossa järjestettävä mäkihyppy loppuu. Aamulla pitää lähteä seitsemän junaan, että ehtii taas ylös vuorille.

Toiveissa Susijengin tunnelma

Slantien kodissa on tällä hetkellä yksi huone pyhitetty reissutavaroiden kokoamiseen. Sinne kerätään pikkuhilja ne tavarat, joita pariskunta uskoo kahden viikon päästä koittavalla olympiamatkallaan tarvita.

Teuvo Slant puuhasteli jo banderollien parissa, mutta on päättänyt kuitenkin luopua ajatuksesta.

- Minulle selvisi, että ne pitää hyväksyttää kaksi päivää ennen, kuin niitä aikoo käyttää. Vaikka sitten lipussa lukisi: "Lapsenlapsille terveisiä Joutsan vaarilta ja mummolta."

Slantit toivovat matkaltaan samaa fiilistä kuin Susijengin EM-peleissä Sloveniassa.

- Kun tulisi mitaleja, niin pääsisi hurraamaan ihan tosissaan.